Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi A4 Avant & A5 Sportback με φυσικό αέριο – Πιο οικονομικά από ποτέ…

Ελλάδα 8:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi A4 Avant & A5 Sportback με φυσικό αέριο – Πιο οικονομικά από ποτέ…

ΝΕΑ

Audi A4 Avant & A5 Sportback με φυσικό αέριο – Πιο οικονομικά από ποτέ…

ΝΕΑ

Μέσα στο Νοέμβριο θα ανοίξουν οι παραγγελίες για τα νέα Audi A4 Avant και Α5 Sportback 40 g-tron τα οποία μόλις προστέθηκαν στα μοντέλα φυσικού αερίου της Audi

Advertisement
Advertisement

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως η πραγματικά πιο καθαρή και εύκολα προσεγγίσιμη λύση με βάση τη σημερινή τεχνολογία για μια πιο φιλική προς το περιβάλλον αυτοκίνηση είναι το φυσικό αέριο και όχι ο ηλεκτρισμός. Ο όμιλος VW είναι από τους λίγους που έχουν δημιουργήσει ένα πυρήνα μοντέλων φυσικού αερίου, κυρίως στη μικρή και μικρομεσαία κατηγορία.

Σήμερα όμως αυτή η γκάμα διευρύνεται προς τα επάνω καθώς η Audi ανακοίνωσε πως μέσα στο Νοέμβριο θα ξεκινήσει να δέχεται παραγγελίες για τα ανανεωμένα A4 Avant 40 g-tron και A5 Sportback 40 g-tron τα οποία ανοίγουν την πόρτα του φυσικού αερίου και σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

Advertisement
Advertisement

Τα δύο μοντέλα διαθέτουν ένα βενζινοκινητήρα 2.0 TFSI με ειδικές μετατροπές ώστε να έχει δυνατότητα καύσης και φυσικού αερίου. Η απόδοσή του φθάνει τους 170 ίππους και τα 27,5 χλγμ. και συνεργάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο S-tronic 7 σχέσεων που μεταφέρει την ισχύ στους εμπρός τροχούς. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα είναι και για τα δύο αυτοκίνητα 8,4’’ ενώ η μέγιστη ταχύτητα για το Α4 είναι 221 χλμ./ώρα και για το Α5 224 χλμ./ώρα. Το σημαντικό είναι πως παρά την μεγάλη ισχύ και τις πολύ καλές επιδόσεις οι εκπομπές CO2 για το Α4 Avant ξεκινούν από τα 105 γρ/χλμ. και για το A5 Sportback από τα 103 γρ./χλμ.

 

Advertisement

Τα δύο μοντέλα είναι εφοδιασμένα με τέσσερις κυλινδρικές δεξαμενές φυσικού αερίου οι οποίες έχουν ειδική ελαφριά κατασκευή από πολυμερές υλικό με ενίσχυση υαλονημάτων και προδιαγραφές αποθήκευσης καυσίμου σε πίεση 200 bar. Και στις δύο περιπτώσεις, η μέση κατανάλωση φυσικού αερίου βρίσκεται στα 3,9 κιλά/100 χιλιόμετρα, κάτι που μεταφράζεται σε κόστος 3,5 ευρώ για κάθε εκατό χιλιόμετρα. Η αυτονομία των δύο μοντέλων φθάνει τα 455 χιλιόμετρα για το A5 Sportback και τα 440 χιλιόμετρα για το Α4 Avant. Οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Advertisement