Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το απόλυτο Ford Ranger από την Hennessey

Ελλάδα 5:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το απόλυτο Ford Ranger από την Hennessey

ΝΕΑ

Το απόλυτο Ford Ranger από την Hennessey

ΝΕΑ

Για όσους θεωρούν πως το Ford Ranger Raptor δεν είναι αρκετά σκληροπυρηνικό η Hennessey προτείνει το δικό της ακόμα πιο άγριο VelociRaptor.

Advertisement
Advertisement

Χωρίς αμφιβολία είναι η πιο ακραία έκδοση του Ford Ranger καθώς αυτή τη φορά η βελτιωτική εταιρία από το Τέξας φαίνεται πως δεν επιθυμούσε απλά την αναβάθμιση της ισχύος αλλά πρακτικά την συνολική ενίσχυση του χαρακτήρα. Το όνομα VelociRaptor αφήνει από μόνο του αρκετά υπονοούμενα σχετικά με τις δυνατότητες του αυτοκινήτου. Η αλήθεια είναι πως η αναβάθμιση της Hennessey αφορά τόσο τον κινητήρα όσο και την ανάρτηση και την μετάδοση ώστε το αυτοκίνητο να ξεπερνά ουσιαστικά και σημαντικά το ήδη επιθετικό Ranger Raptor.

Ξεκινώντας λοιπόν από τον κινητήρα ο 2.3 Ecoboost έχει πλέον ανέβει από τους 270 στους 350 ίππους με την ροπή να έχει κερδίσει 10 χλγμ. και να ξεπερνά τα 52 χλγμ. Μεταξύ των επεμβάσεων που έχουν γίνει είναι η αλλαγή της εισαγωγής αέρα, η τοποθέτηση καταλύτη αυξημένης ροής καθώς και ο επαναπρογραμματισμός της κεντρικής μονάδας. Σε ότι αφορά τις επιδόσεις σημειώστε πως το VelociRaptor κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε λίγο παραπάνω από 6’’.

Advertisement
Advertisement

Από εκεί και πέρα έχει τοποθετηθεί ενισχυμένη ανάρτηση η οποία έχει αυξήσει και την απόσταση από το έδαφος προς όφελος των εκτός δρόμου ικανοτήτων ενώ νέες είναι οι ζάντες 17 ιντσών που φορούν ελαστικά εκτός δρόμου της BF Goodrich.