Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ανανεωμένο Range Rover Evoque στην Γενεύη

Ελλάδα 2:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ανανεωμένο Range Rover Evoque στην Γενεύη

ΝΕΑ

Το ανανεωμένο Range Rover Evoque στην Γενεύη

ΝΕΑ

Το ελκυστικό Evoque περνά από μία ουσιαστική αισθητική ανανέωση και αποκτά ένα νέο αλουμινένιο ντίζελ κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Αναμφίβολα ένα από τα μεγάλα crossover που δύσκολα θα περάσει από το δρόμο απαρατήρητο είναι το Evoque της Range Rover το οποίο περνά από ένα facelift και θα κάνει σε μερικές μέρες την πρεμιέρα του στην ελβετική έκθεση. Το εμπρός μέρος ξεχωρίζει από το επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με ενεργητικούς προβολείς LED με φώτα ημέρας, ενώ και νέα είναι και πίσω φωτιστικά σώματα.

Advertisement
Advertisement

Μία αξιοσημείωτη λεπτομέρεια είναι τα δύο «πτερύγια» στην οροφή (για το σήματα ραδιοφώνου και κινητής τηλεφωνίας). Στο εσωτερικό υπάρχει νέα οθόνη που συνδυάζεται με νέο σύστημα πολυμέσων, ενώ πλουσιότερος είναι ο εξοπλισμός ασφάλειας και άνεσης με το σύστημα ATPC (All-Terrain Progress Control) να είναι στάνταρ και να ελέγχει την ταχύτητα του αυτοκινήτου σε κάθε οδόστρωμα. Φυσικά, υπάρχουν και νέα συστήματα, όπως αυτό της αυτόνομης πέδησης για αποφυγή σύγκρουσης, της αναγνώρισης κόπωσης του οδηγού κ.α.

Πολύ σημαντική είναι η προσθήκη του νέου πετρελαιοκινητήρα 2.000 cc της σειράς Ingenium που στις δύο του εκδοχές αποδίδει 150 PS ή 180 PS με μέση κατανάλωση 4,2 ή 4,8 lt/100 km. Οι νέες εκδόσεις έχουν οικονομικότερη λειτουργία έως 18% σε σχέση με τα προηγούμενα μοτέρ. Για καλύτερες επιδόσεις (με το 0-100 σε 7,6 sec και τελική στα 217 km/h) υπάρχει και η δίλιτρη βενζίνης Si4 με 240 PS. Περισσότερα με την πρεμιέρα του ανανεωμένου Evoque στην Γενεύη.

Advertisement