Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε το αυτόνομο buggy της Honda (video)

Ελλάδα 19:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε το αυτόνομο buggy της Honda (video)

ΝΕΑ

Δείτε το αυτόνομο buggy της Honda (video)

ΝΕΑ

Η Honda στη φετινή έκθεση τεχνολογίας Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας, έδειξε πολλά πρωτότυπα, νέες συσκευές, AI assistant, VR experience, νέες τεχνολογίες συνδεσιμότητας για τους μοτοσικλετιστές και πολλά άλλα.

Advertisement
Advertisement

 

Παρόλα αυτά, οι λάτρεις των αυτοκινήτων πιθανώς θα θέλουν να επικεντρωθούν σε αυτό το ιδιότυπο όχημα αποκαλούμενο Augmented Driving Concept, το οποίο σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία είναι εκεί για να αντιμετωπίσει την «πολιτιστική μετάβαση σε αυτόνομα οχήματα», καθώς τα αυτοκίνητα θα είναι σε θέση να κινούνται αποκλειστικά μόνα τους.

Ταυτόχρονα, οι πελάτες ενδέχεται να εξακολουθούν να θέλουν να πάρουν τον έλεγχο στα χέρια τους κάποια στιγμή, γι ‘αυτό και η υγιής ισορροπία παραμένει ο στόχος για πολλούς κατασκευαστές αυτοκινήτων όταν πρόκειται να παρουσιάσουν αυτόνομα πρωτότυπα υψηλής τεχνολογίας. Η Honda σχεδίασε ένα τέτοιο προκειμένου να προσφέρει μια απρόσκοπτη μετάβαση από την αυτόνομη στην ημιαυτόνομη οδήγηση, γι ‘αυτό το λόγο το αυτόνομο σύστημα οδήγησης είναι πάντα σε κατάσταση αναμονής έτοιμο να αναλάβει τον χειρισμό του αυτοκινήτου. Η μετάβαση μεταξύ των δύο τρόπων οδήγησης γίνεται μέσω ενός διακόπτη που επιτρέπει έως και οκτώ προγράμματα ανάμεσα στην αυτόνομη και την ημιαυτόνομη λειτουργία. Οι διάφοροι αισθητήρες του αυτοκινήτου λέγεται ότι διαβάζουν συνεχώς την πρόθεση του χρήστη έτσι ώστε να επιλέγουν διαρκώς τον κατάλληλο τρόπο λειτουργίας, μετατρέποντας την κίνηση του αυτοκινήτου σε μια “ενστικτώδη εμπειρία οδήγησης”.

Advertisement
Advertisement

Στη συνέχεια, υπάρχει το τιμόνι, το οποίο η Honda επανεξέτασε σε σχέση με την παραπάνω έννοια. Μόλις είστε εν κινήσει, αν θέλετε να επιβραδύνετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τραβήξετε το τιμόνι – και στη συνέχεια πιέστε το για να επιταχύνει το όχημα. Εάν αυτό δεν είναι αρκετά φουτουριστικό για εσάς, δεν ξέρουμε τι μπορεί τελικά να είναι. Φυσικά, αν είναι πρακτικό ή όχι, αυτό μένει να το δούμε στην πράξη, αν βέβαια θα το δούμε ποτέ…