Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Active Tourer θα προσφέρει την οδηγική εμπειρία κάθε BMW

Ελλάδα 19:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Active Tourer θα προσφέρει την οδηγική εμπειρία κάθε BMW

ΝΕΑ

Το Active Tourer θα προσφέρει την οδηγική εμπειρία κάθε BMW

ΝΕΑ

H ΒΜW έχει συνδέσει το όνομά της με sport μοντέλα, με κίνηση στους πίσω τροχούς και οδική συμπεριφορά πέρα από τα συνηθισμένα. Για να διατηρήσει όμως την πρωτοκαθεδρία ανάμεσα στους κατασκευαστές premium αυτοκινήτων οφείλει να δίνει το «παρών» σε όλες τις κατηγορίες. Τελευταία προσθήκη στη γκάμα της το Active Tourer, ένα μικρομεσαίο πολυμορφικό με θέση στη Σειρά 2.

Advertisement
Advertisement

Το μήκους 4,34 m αυτοκίνητο βασίζεται στη νέα πλατφόρμα της BMW με κίνηση στον μπροστινό άξονα και για να προσελκύσει το κοινό στο οποίο απευθύνεται δίνει έμφαση στους χώρους. Μάλιστα μέσα στο επόμενο έτος θα λανσαριστεί και 7θέσια έκδοση. Μήπως όμως το κυνήγι των πωλήσεων επηρεάσει αρνητικά την εικόνα της μάρκας; Έχοντας αυτό κατά νου, συνομιλήσαμε με τον Αντιπρόεδρο του Ομίλου BMW, Frank Niederlander, Υπεύθυνο για τα μικρά μοντέλα της BMW και της ΜΙΝΙ.

NewsAuto: Η BMW 2 Active Tourer είναι διαφορετική σε ό,τι έως τώρα έχετε συνηθίσει τους πελάτες σας. Ένα αυτοκίνητο με έμφαση στους εσωτερικούς χώρους και τη χρηστικότητα. Πώς περιμένετε ότι θα αντιδράσουν οι καταναλωτές;

Frank Niederlander: Το κοινό του συγκεκριμένου αυτοκινήτου είναι όσοι δίνουν σημασία στην υψηλή θέση οδήγησης, εκτιμούν τους πλούσιους χώρους παρά τις compact εξωτερικές διαστάσεις και ζητούν παράλληλα ευχρηστία και άνεση. Αρκετοί από αυτούς τους πελάτες δεν οδηγούσαν έως σήμερα μία BMW, καθώς δε διαθέταμε το κατάλληλο προϊόν. Περιμένουμε λοιπόν από αυτό το μοντέλο να είναι πολύ δημοφιλές σε κάθε ηλικιακή ομάδα, σε νέους και μεγαλύτερους, και ειδικά στις οικογένειες.

Advertisement
Advertisement

ΝΑ: Γιατί επιλέξατε τον αριθμό 2 για το Active Tourer και όχι τη Σειρά 1;

FN: Το Active Tourer προσφέρει περισσότερους χώρους και χρηστικότητα απ’ό,τι τα μοντέλα της Σειράς 1. Από άποψη μεγέθους και προϊοντικής ποιότητας, κρίναμε ορθά και το τοποθετήσαμε στην οικογένεια της Σειράς 2.

ΝΑ: Πότε θα παρουσιάσετε την 7θέσια έκδοση του Active Tourer;

Advertisement

FN: Θα σας ενημερώσουμε σχετικά εν ευθέτω χρόνω.

ΝΑ: Υπάρχει ανησυχία ότι αυτοκίνητα όπως το Active Tourer ενδέχεται να «θολώσουν» την εικόνα της BMW ως κατασκευαστή sport μοντέλων;

Advertisement

FN: Απολύτως καμία. Προσφέρουμε τα κατάλληλα οχήματα για τις ανάλογες ανάγκες. Και το Active Tourer θα είναι ξεκάθαρα ένα sport αυτοκίνητα με την τυπική οδηγική απόλαυση όλων των BMW.

ΝΑ: Παρατηρούμε τις μάρκες πολυτελών αυτοκινήτων να συμμετέχουν σε μία κούρσα για να εξασφαλίσουν περισσότερες πωλήσεις σε κάθε κατηγορία και υποκατηγορία. Τόσα πολλά μοντέλα σε τόσες πολλές κατηγορίες είναι ο τρόπος για να το πετύχουν; Διότι υπάρχει ένα θέμα με τη σχεδίασβ που μοιάζει σε αρκετά μοντέλα.

FN: Προκειμένουμε να εξασφαλίσουμε τον ρόλο του καινοτόμου και στο μέλλον, θα πρέπει να προσφέρουμε στα διάφορα target group νέα προϊόντα που έως τώρα δεν υπήρχαν. Για αυτό το σκοπό, απαιτείται μία ευρεία γκάμα προϊόντων, με τα οποία θα προσφέρουμε ότι περιμένει κάποιος από τις BMW και MINI, και όχι απλά να “συρρικνώνουμε” αυτοκίνητα από τις μεγάλες κατηγορίες. Με τις ισχυρές και έντονες συναισθηματικά μάρκες μας, θα δημιουργήσουμε μία ελκυστική γκάμα πολυτελών αυτοκινήτων BMW και MINI. Την ίδια στιγμή, υψηλότερες πωλήσεις στις μικρές κατηγορίες θα συνεισφέρουν σημαντικά στο να πετύχουμε το φιλόδοξο στόχο για το μέσο όρο εκπομπών CO2 των αυτοκινήτων μας. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός βιώσιμου στόλου οχημάτων, από τις μικρές κατηγορίες έως τις μεγάλες. Με το BMW Active Tourer διαβλέπουμε μία πιθανή νέα κατηγορία. Οι αναλογίες αντιπροσωπεύουν τον τυπικό sport χαρακτήρα της BMW.

Advertisement

ΝΑ: Η προσθιοκίνητη πλατφόρμα προορίζεται μόνο για μικρά και όχι τόσο sport αυτοκίνητα;

FN: Όχι, προσφέρουμε κοινή πλατφόρμα για οχήματα μήκους 3,80 – 4,50 m, δηλαδή για μοντέλα κάτω από τη Σειρά 3. Άρα και για τα sport MINI ή τη Σειρά 1 της BMW.