Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το 2021 θα είναι έτοιμο το εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο (+vid)

Ελλάδα 12:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το 2021 θα είναι έτοιμο το εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο (+vid)

ΝΕΑ

Το 2021 θα είναι έτοιμο το εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο (+vid)

ΝΕΑ

Η Tesla ξεκίνησε το νέο της μεγάλο εργοστάσιο στο Βερολίνο της Γερμανίας στα τέλη του περασμένου μήνα εκεί όπου αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή αυτοκινήτων τον Ιούλιο του 2021.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, της ζητήθηκε να τροποποιήσει ελαφρώς τα σχέδιά της. Τον Φεβρουάριο, ένα γερμανικό δικαστήριο χορήγησε στην Tesla άδεια προκειμένου να καθαρίσει μέρος ενός δάσους για την εγκατάσταση του εργοστασίου και έχει ήδη σημειωθεί τεράστια πρόοδος στον χώρο, συμπεριλαμβανομένης της εκκαθάρισης του δάσους αλλά και της εξισορρόπησης του εδάφους.

Τα νέα σχεδιαγράμματα που πρόκειται να παρουσιαστούν την επόμενη εβδομάδα θα αντιμετωπίσουν ορισμένες ανησυχίες περιβαλλοντικών κριτικών που θα περιλαμβάνουν τη μείωση της ποσότητας νερού που απαιτείται και των λυμάτων που θα δημιουργηθούν στο χώρο. Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, λέει ότι το νέο εργοστάσιο θα παράγει μπαταρίες, κινητήρες και οχήματα, ξεκινώντας από το Model Y. Ο ίδιος επιθυμεί να δει το πρώτο Model Y να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής τον Ιούλιο του 2021. Το πρόγραμμα επαληθεύθηκε πρόσφατα από τον υπουργό οικονομίας στην πολιτεία του Βρανδεμβούργου, Joerg Steinbach, παρά τις όποιες αλλαγές προέκυψαν τελευταία στα σχέδια.

Advertisement
Advertisement

«Περιμένουμε μια πρόταση που θα είναι συνολικά αποδεκτή από όλους που δεν θα βλάπτει το περιβάλλον», δήλωσε ο Steinbach. «Υποθέτω ότι στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους τα αυτοκίνητα θα είναι έτοιμα να κυλήσουν τους τροχούς τους για πρώτη φορά από εκεί». Το έργο “Gigafactory” της Tesla στο Βερολίνο, υπολογίζεται πως δύναται να στοιχίσει έως και 4 δισεκατομμύρια ευρώ και να οδηγήσει στην απασχόληση 12.000 εργαζόμενους που θα κατασκευάζουν 500.000 οχήματα ετησίως.