Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To 2020 η BMW iX3

Ελλάδα 12:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To 2020 η BMW iX3

ΝΕΑ

To 2020 η BMW iX3

ΝΕΑ

Η BMW έχει επιβεβαιώσει ότι η ολοκαίνουρια iX3 θα κατασκευαστεί στην Κίνα από το 2020 και μετά και θα εξαχθεί σε όλο τον κόσμο. Η τοπική παραγωγή της iX3 αποτελεί μέρος μιας νέας μακροπρόθεσμης συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ της BMW και της κινεζικής εταιρίας Brilliance Automotive Group Holdings, μέσω της κοινοπραξίας BMW Brilliance Automotive (BBA).

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η BBA δήλωσε ότι θα αυξήσει την παραγωγή των δύο εγκαταστάσεων σε Tiexi και Dadong προκειμένου να κατασκευάσουν 520.000 οχήματα το 2019. Πέρυσι περίπου τα δύο τρίτα των 560.000 οχημάτων της BMW που παραδόθηκαν στην Κίνα κατασκευάστηκαν εκεί. Η iX3 θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο κινητήρων και μπαταριών της BBA στο Σενγιάνγκ από το 2020. Λίγο μετά την παρουσίαση του ως πρωτότυπο στο Auto Show του Πεκίνου μέσα στο έτος, εικάστηκε ότι θα κατασκευαστεί στην Κίνα. Ωστόσο, δεν είχε επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα.

Βασισμένο στο Concept iX3 το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης παράγει 275 ίππους χρησιμοποιώντας μια μπαταρία 70 kWh. Αυτό επιτρέπει στο μεγάλο SUV να υιοθετεί αυτονομία 400 km με μία μόνο φόρτιση στο πλαίσιο της νέας Διεθνούς Διαδικασίας Ελέγχου Εναρμονισμένου κύκλου μετρήσεων (WLTP). Όταν συνδέεται σε ένα γρήγορο φορτιστή 150 kW, η μπαταρία της iX3 μπορεί να φορτιστεί σε μόλις 30 min. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο ηλεκτροκινητήρας, το κιβώτιο ταχυτήτων και η μονάδα ελέγχου του iX3 ενσωματώνονται σε ένα μόνο εξάρτημα, καθιστώντας εύκολη τη χρήση του κινητήρα σε μια πιθανή επιλογή του σε μελλοντικά οχήματα. Η BMW έχει επίσης φροντίσει ο κινητήρας της iX3 για να μην χρησιμοποιεί σπάνια μέταλλα. Οι λεπτομέρειες σχετικά με τις τιμές της νέας iX3 δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι ψηλότερες από την ήδη υπάρχουσα X3.

Advertisement
Advertisement

BMW-iX3-Concept-tsiro-530