Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το 2016 το μικρό MPV Opel – Peugeot – Citroen

Ελλάδα 3:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το 2016 το μικρό MPV Opel – Peugeot – Citroen

ΝΕΑ

Το 2016 το μικρό MPV Opel – Peugeot – Citroen

ΝΕΑ

Στο εργοστάσιο της Opel στη Σαραγόσα θα κατασκευάζεται από το 2016 το μικρό πολυμορφικό των Opel/Peugeot/Citroen. Θα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της General Motors με το γαλλικό όμιλο PSA. Όπως ανακοίνωσαν οι δύο κατασκευαστές, το πολυμορφικό θα βασίζεται σε πλατφόρμα της PSA Peugeot Citroen, η οποία θα παρέχει επίσης τους κινητήρες και τα συστήματα μετάδοσης.

Advertisement
Advertisement

Από την πλευρά της, η Opel θα αναλάβει τους τομείς της έρευνας και εξέλιξης, στο αρχηγείο της στο Ρουσελσχάιμ. Το αυτοκίνητο θα αντικαταστήσει την τωρινή γενιά του Meriva αλλά και το C3 Picasso, ενώ δεν έχει οριστικοποιηθεί η θέση που θα πάρει στη γκάμα της Peugeot. Στόχος είναι τα κοινά μοντέλα να διαφοροποιούνται τόσο σχεδιαστικά όσο και στην οδική τους συμπεριφορά.

Η στρατηγική συνεργασία προβλέπει κοινές δράσεις, ύψους 2 δισ. δολαρίων ετησίως. Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης την παραγωγή ενός μικρομεσαίου πολυμορφικού για τις Opel/Vauxhall και ενός crossover ίδιας κατηγορίας με το σήμα της Peugeot, αλλά και ενός σουπερμίνι χαμηλών ρύπων τόσο για τις Opel/Vauxhall όσο και για τις Peugeot/Citroen.