Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε ένα τρένο (+video)

Ελλάδα 22:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε ένα τρένο (+video)

ΝΕΑ

Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε ένα τρένο (+video)

ΝΕΑ

Το να βρεθείς παγιδευμένος σε σιδηροδρομικές ράγες ακούγεται ως ένας από τους χειρότερους εφιάλτες ενός οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Τα τρένα με πολλά βαγόνια, λόγω του μεγέθους και του βάρους τους, μπορεί να χρειαστούν από ένα έως και δύο χιλιόμετρα για να σταματήσουν, απειλώντας οτιδήποτε βρίσκεται μπροστά τους.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε δύο σχετικά πρόσφατα βίντεο που μας δείχνουν ένα τρένο να συγκρούεται με ένα φορτηγό που μετέφερε ένα φορτωτή στην Καλιφόρνια, στις 4 Οκτωβρίου. Η δύναμη της σύγκρουσης σχεδόν πέταξε τον φορτωτή σε ένα κοντινό δρόμο και σχεδόν κατέστρεψε τη σιδηροδρομική διάβαση.

Ο 25χρονος οδηγός του φορτηγού παγιδεύτηκε για κάποιο άγνωστο λόγο πάνω στη φυλασσόμενη διάβαση και παρά τις προσπάθειές του, δεν μπόρεσε να το απεγκλωβίσει έγκαιρα. Η αμαξοστοιχία δεν μπόρεσε να επιβραδύνει έγκαιρα και χτύπησε το φορτηγό.

Advertisement
Advertisement

Το ατύχημα προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο σύστημα της διάβασης, οδηγώντας στο κλείσιμό του. Ευτυχώς, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, και η αστυνομία δεν αναφέρει καμία ποινή για τον οδηγό του φορτηγού.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Σιδηροδρόμων των ΗΠΑ, τα ατυχήματα με τρένα αυξήθηκαν μέχρι το 2019. Ωστόσο, μειώθηκαν σε λιγότερα από 2.000 το 2020, πιθανότατα λόγω της πανδημίας, και μειώθηκαν περαιτέρω στα 812 το 2021.

Advertisement

Είναι κρίσιμο να τονίζουμε τους κινδύνους σε μια διάβαση τρένου. Αν κολλήσετε, είναι ζωτικής σημασίας να βγείτε από το όχημα και να απομακρυνθείτε. Στη συνέχεια, καλέστε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης του σιδηροδρόμου και την αστυνομία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σοκαριστική σύγκρουση τρένου με φορτηγό (+video)
Δυστύχημα Τέμπη: Αυτά είναι τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής!
Τρένα: Πότε δικαιούνται αποζημίωση οι επιβάτες;