Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Την πρωταπριλιά η αποκάλυψη του νέου Optima

Ελλάδα 9:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Την πρωταπριλιά η αποκάλυψη του νέου Optima

ΝΕΑ

Την πρωταπριλιά η αποκάλυψη του νέου Optima

ΝΕΑ

Δανειζόμενο σχεδιαστικά στοιχεία από το πρωτότυπο Sportspace της Γενεύης, το νέο μεσαίο sedan της Kia είναι έτοιμο να παρουσιασθεί επίσημα. Αυτό θα συμβεί την 1η Απριλίου στην έκθεση της Νέας Υόρκης. Μέχρι τότε οι Κορεάτες θα μας κρατήσουν… απασχολημένους με δύο σκίτσα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Σε αυτά βλέπουμε μία μάλλον «αισιόδοξη» άποψη για το νέο Optima, καθώς η εικόνα με τους τεράστιους τροχούς και τις μικρές γυάλινες επιφάνειες δύσκολα θα αποτυπωθεί 100% στο αυτοκίνητο παραγωγής. Εντούτοις, αναμένουμε το νέο μοντέλο της Kia να εκπέμπει περισσότερο δυναμισμό από την προηγούμενη γενιά αλλά και ένα ποιοτικότερο εσωτερικό.

Για την αγορά των ΗΠΑ το νέο Optima θα κυκλοφορήσει και με βενζινοκινητήρα μεγάλου κυβισμού, όμως στην Ευρώπη θα μας απασχολήσουν οι… οικολογικές εκδόσεις. Ανάμεσά τους θα είναι λογικά η plug-in hybrid, με τεχνολογία από το Hyundai Sonata. O 2λιτρος βενζινοκινητήρας των 156 PS συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ 68 PS. Η συνδυαστική ισχύς θα ανέρχεται σε 205 PS και η μεικτή κατανώλωση θα είναι κάτω από 3 lt/100 km.