Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes A-Class

Με την A-Class δεν υπάρχουν νεκρές γωνίες

Ελλάδα 4:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με την A-Class δεν υπάρχουν νεκρές γωνίες

Mercedes A-Class

Με την A-Class δεν υπάρχουν νεκρές γωνίες

Mercedes A-Class

Ένα σύνηθες πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί, είναι αυτό της λεγόμενης «νεκρής γωνίας», του κομματιού δηλαδή που δεν υπάρχει ορατότητα από τη θέση του οδηγού. Πράγμα που η τεχνολογία έρχεται να αλλάξει.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα υποβοήθησης νεκρής γωνίας ορατότητας είναι απλά ένα από τα πολλά ηλεκτρονικά βοηθήματα στη μακροσκελή λίστα εξοπλισμού της Mercedes-Benz A-Class.

Το σύστημα υποβοήθησης νεκρής γωνίας ορατότητας επιβλέπει την αλλαγή λωρίδας και μπορεί να αναγνωρίζει αντικείμενα που βρίσκονται στη νεκρή γωνία του αυτοκινήτου. Έτσι, μπορεί να αποτρέπει συγκρούσεις, για παράδειγμα, σε δρόμους εντός πόλης με πολλές λωρίδες ή στον αυτοκινητόδρομο.

Όταν το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο για τρία λεπτά και το σύστημα υποβοήθησης αναγνωρίζει ποδηλάτες ή πεζούς στην περιοχή κινδύνου, προειδοποιεί οπτικά και ηχητικά.

Advertisement
Advertisement

Για να ανιχνεύονται και να προβάλλονται στον οδηγό πιθανοί κίνδυνοι, δύο αισθητήρες ραντάρ επιτηρούν την περιοχή της λεγόμενης νεκρής γωνίας ορατότητας. Εάν ανιχνευθεί άλλο όχημα σε αυτήν την περιοχή, ανάβει ένα κόκκινο τρίγωνο στον αντίστοιχο εξωτερικό καθρέφτη.

A-Class-mirror640

Εάν ο οδηγός παραβλέψει αυτήν την υπόδειξη και ενεργοποιήσει το φλας, η προειδοποιητική λυχνία αρχίζει να αναβοσβήνει και μεταδίδεται ένας προειδοποιητικός ήχος.