Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι σχέση έχουν τα μύδια με τη Mustang;

Ελλάδα 11:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι σχέση έχουν τα μύδια με τη Mustang;

ΝΕΑ

Τι σχέση έχουν τα μύδια με τη Mustang;

ΝΕΑ

Ποιος θα το περίμενε πως απ’ όλη την Ευρώπη,  οι Βέλγοι θα κατείχαν τα πρωτεία σε πωλήσεις νέων Mustang. Ένας λαός που δεν φημίζεται για το πάθος και τις αδυναμίες του, μετά τις σοκολάτες και τα μύδια, λατρεύει και τις Mustang…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Από τις 21.000 και πλέον νέες Mustang που η Ford έχει πουλήσει σε όλη την Ευρώπη, οι 1.600 ανήκουν σε Βέλγους οδηγούς. Η αναλογία είναι ένας στους 4.693 από τους 7.659.000 οδηγούς αυτής της χώρας – μακράν η υψηλότερη συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα.

Από αυτές, η Γερμανία και η Βρετανία είναι οι χώρες όπου πουλήθηκαν πάνω από τις μισές νέες Mustang από πέρσι που το μοντέλο κυκλοφόρησε στην Ευρώπη, για πρώτη φορά από το 1964 που λανσαρίστηκε στις ΗΠΑ. Οι Γερμανοί οδηγοί αγόρασαν 7.281 Mustang (1 στους 7.700) και οι Βρετανοί αντίστοιχα 4.761 Mustang (1 στους 7.743).

Advertisement
Advertisement

Η Γαλλία βρίσκεται στην τρίτη θέση με 2.126 πωλήσεις και το Βέλγιο στην τέταρτη, μία από τις πολλές χώρες με μικρότερους πληθυσμούς, όπως Σουηδία, Ελβετία και Τσεχία, όπου σημειώνεται τεράστια ζήτηση για το παγκοσμίως δημοφιλέστερο σπορ coupe της περσινής χρονιάς.