Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι προσφέρει η υπηρεσία OnStar της Opel;

Ελλάδα 3:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι προσφέρει η υπηρεσία OnStar της Opel;

ΝΕΑ

Τι προσφέρει η υπηρεσία OnStar της Opel;

ΝΕΑ

Το OnStar έρχεται από τις ΗΠΑ και τη General Motors, εξοπλίζοντας από το 2015 και τα μοντέλα της Opel, αρχικά σε 13 ευρωπαϊκές χώρες. Πρόκειται για ένα σύστημα συνδεσιμότητας αλλά και άμεσης παροχής βοήθειας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Όσοι πελάτες της Opel εγγραφούν στο OnStar θα απολαμβάνουν δωρεάν για τους πρώτους 12 μήνες όλες τις υπηρεσίες καθώς και υψηλής ταχύτητας Wi-Fi σύνδεση.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η σημαντικότερη παράμετρος του OnStar είναι η επί 24ώρου βάσεως παροχή γραμμής υποστήριξης σε περίπτωση ατυχήματος ή άλλου κινδύνου. Αν ανοίξει κάποιος από τους αερόσακους του Opel, τότε η υπηρεσία ενεργοποιείται αυτόματα και κάποιος από τους τηλεφωνητές του OnStar (βρίσκονται στο Λούτον της Αγγλίας) θα επικοινωνήσει με τον οδηγό ή τους επιβάτες. Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα επικοινωνίας του οδηγού με το τηλεφωνικό κέντρο ανά πάσα στιγμή, αρκεί να πατήσει το κουμπί που βρίσκεται δίπλα στους διακόπτες του εσωτερικού φωτισμού.

Οι κάτοχοι smartphones θα έχουν τη δυνατότητα χάρη σε ειδική εφαρμογή να επικοινωνούν με την υπηρεσία OnStar από οπουδήποτε. Επίσης θα ενημερώνονται για την πίεση ελαστικών ή λαδιού, θα μπορούν να κλειδώνουν ή να ξεκλειδώνουν το αυτοκίνητα κ.α. Η υπηρεσία θα βοηθά τον ιδιοκτήτη του οχήματος και τις αστυνομικές αρχές σε περίπτωση κλοπής του οχήματος (θα απενεργοποιείται εξ αποστάσεως ο κινητήρας).

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα των οδηγών και των επιβατών, θα προσφέρεται η δυνατότητα (μέσω του διακόπτη Privacy) να μην αποκαλύπτουν το στίγμα του αυτοκινήτου. Η Opel δηλώνει ότι αποστολή του OnStar δεν είναι η παρακολούθηση των πελατών της αλλά η παροχή υπηρεσιών. Σε περίπτωση πάντως που ανοίξει κάποιος αερόσακος η λειτουργία Privacy απενεργοποιείται, ώστε οι αρχές να προσεγγίσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το όχημα.

Κατά την άποψή μας, η υπηρεσία θα έπρεπε να ενεργοποιείται αυτόματα και σε περίπτωση θραύσης του παρμπρίζ ή κάποιου από τα παράθυρα. Αναφέραμε την παρατήρηση μέσω twitter στην Opel, η οποία μας απάντησε ότι θα το εξετάσει στην επόμενη έκδοση του OnStar.