Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι πρέπει να προσέξω όταν αγοράζω μεταχειρισμένο;

Ελλάδα 2:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι πρέπει να προσέξω όταν αγοράζω μεταχειρισμένο;

ΝΕΑ

Τι πρέπει να προσέξω όταν αγοράζω μεταχειρισμένο;

ΝΕΑ

Ο γηρασμένος στόλος, η πλημελλής συντήρηση, αλλά και η κακή κατάσταση των δρόμων κάνουν την αγορά ενός μεταχειρισμένου μια δύσκολη υπόθεση. Ωστόσο υπάρχουν λύσεις προκειμένου να έχει κανείς το κεφάλι του ήσυχο.

Advertisement
Advertisement

Έπειτα από αρκετή σκέψη και έρευνα αγοράς επιτέλους βρήκες το μεταχειρισμένο όχημα που θέλεις να αγοράσεις. Σου αρέσει η μάρκα, σου αρέσει το μοντέλο, σου αρέσει το χρώμα, σου αρέσουν όλα πάνω του, αλλά στο μυαλό σου πάντα στριφογυρίζει η απορία «Άραγε είναι σε καλή κατάσταση;».

Αυτή η απορία και ακόμα περισσότερες θα λυθούν με έναν απλό τρόπο αρκεί να απευθυνθείς στους ειδικούς. Με μια επίσκεψη για εκούσιο έλεγχο σε ένα από τα σημεία τεχνικού ελέγχου της Autovision θα αποκτήσεις μια εγγυημένη εικόνα για το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που πρόκειται να αγοράσεις.

Πολλά είναι όσα πρέπει να προσέξει κανείς όταν ελέγχει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και όλα είναι πραγματικά πολύ σημαντικά. Το πρώτο και ίσως πιο βασικό είναι η ταυτοποίηση του οχήματος. Η ομάδα ελεγκτών αναλαμβάνει να ταυτοποιήσει τον αριθμό πλαισίου και τον αριθμό κινητήρα του οχήματος, ώστε αυτοί να συμβαδίζουν με όσα αναγράφονται στην άδεια κυκλοφορίας.

Advertisement
Advertisement

Σε δεύτερη φάση ελέγχονται τα καυσαέρια του οχήματος. Ο έλεγχος των καυσαερίων μπορεί να μας «πει» πολλά για την κατάσταση του αυτοκινήτου, όπως τη σωστή καύση του κινητήρα και τη σωστή λειτουργία του καταλύτη, ενώ παράλληλα πρέπει να βρίσκεται μέσα στα όρια που αναφέρει η νομοθεσία.

Επόμενο βήμα είναι ο έλεγχος σε ευθυγράμμιση, σύστημα ανάρτησης και σύστημα πέδησης. Το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο περνάει από τα ειδικά και πιστοποιημένα μηχανήματα της Autovision, τα οποία μας δίνουν εγγυημένες πληροφορίες για την κατάσταση του.

Παράλληλα με τη χρήση φωτομέτρου, ελέγχεται η καλή λειτουργία των φώτων, όπως για παράδειγμα η ένταση της φωτεινότητας και η σωστή κλίση των φαναριών.

Advertisement

Ιδιαίτερα στον λάκκο κατόπτευσης ή σε ειδικά ανυψωτικά μηχανήματα γίνονται οπτικοί έλεγχοι σε σημαντικά μέρη του οχήματος, όπως τα σινεμπλόκ, τα μπαλάκια και τα ψαλίδια, για τυχόν φθορές και τζόγους. Επίσης ελέγχεται ο κινητήρας, το κιβώτιο ταχυτήτων, το σύστημα εξάτμισης και άλλα υδραυλικά συστήματα του οχήματος για τυχόν διαρροές υγρών.  

Φυσικά ελέγχεται και η κατάσταση των ελαστικών. Θα πρέπει να γνωρίζει ο αγοραστής αν τα ελαστικά του αυτοκινήτου έχουν τις σωστές διαστάσεις, πόσο φθαρμένα είναι και αν χρειάζονται άμεση αντικατάσταση.

Advertisement

Ο εκούσιος έλεγχος μεταχειρισμένου αυτοκινήτου στο Δίκτυο Ιδιωτικών ΚΤΕΟ της Autovision είναι το κατάλληλο «εργαλείο» του επίδοξου αγοραστή ώστε να αισθανθεί ασφάλεια για το όχημα που πρόκειται να κάνει δικό του. Η έμπειρη ομάδα μηχανικών της Autovision εγγυάται τον σωστό έλεγχο μέσω μιας στοχευμένης διαδικασίας. Μετά τον εκούσιο έλεγχο θα αποκτήσετε μία πληρέστερη εικόνα για το επόμενο αυτοκίνητό σας.