Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι παράξενο συμβαίνει με το οδόμετρο του Jeep Wrangler 4xe;

Ελλάδα 15:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι παράξενο συμβαίνει με το οδόμετρο του Jeep Wrangler 4xe;

ΝΕΑ

Τι παράξενο συμβαίνει με το οδόμετρο του Jeep Wrangler 4xe;

ΝΕΑ

Ένα πολύ περίεργο πρόβλημα στο software του ψηφιακού πίνακα οργάνων οδηγεί την Jeep σε ανάκληση αρκετών Wrangler 4xe.

Advertisement
Advertisement

Στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας υπάρχουν δεκάδες λόγοι να γίνονται σχεδόν καθημερινά ανακλήσεις αυτοκινήτων. Από σοβαρά θέματα ασφάλειας μέχρι τα πιο ασήμαντα μικροπράγματα, που οι κατασκευαστές θέλουν να διορθώσουν.

Στην περίπτωση του Wrangler 4xe το πρόβλημα που έχει ανακύψει είναι από τα πιο παράξενα που έχουμε ακούσει ποτέ. Συγκεκριμένα, σε κάποια παρτίδα από τα αυτοκίνητα, ο δείκτης του οδόμετρου σταματά χωρίς κανέναν λόγο στην ένδειξη των 21.437 χιλιομέτρων!

Το θέμα φαίνεται να έχει ανακύψει στην παραγωγή μεταξύ 8 και 13 Σεπτεμβρίου, όταν τα “ύποπτα” αυτοκίνητα δέχθηκαν μία ενημέρωση στο λογισμικό τους. Η Jeep είχε προσπαθήσει να διορθώσει το πρόβλημα, αλλά τουλάχιστον 2.903 Wrangler που βγήκαν από την παραγωγή είναι πλέον υποψήφια για ανάκληση.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την NHTSA, η απουσία της σωστής ένδειξης από το οδόμετρο είναι πιθανό να κάνει τους ιδιοκτήτες να ξεχάσουν ή να αμελήσουν τις τακτικές περιόδους συντήρησης του οχήματος, και έτσι να υπάρξει ενδεχόμενο να σημειωθούν βλάβες σε κρίσιμα εξαρτήματα που αφορούν μεταξύ άλλων και την ασφάλεια του αυτοκινήτου.

Για να διορθώσει το πρόβλημα η εταιρία θα αναβαθμίσει το λογισμικό σε όσα αυτοκίνητα δεν έχουν ξεπεράσει το όριο των 21.473 χιλιομέτρων. Ενώ σε όσα το έχουν ξεπεράσει θα βάλει έναν νέο όργανο στον πίνακα. Eπίσης, όσοι είχαν κάνει με δικά τους έξοδα την αλλαγή του δείκτη, θα τους επιστραφούν τα χρήματα.

Advertisement

Η εταιρία θα ειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων Wrangler μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου ώστε να πάνε στο πιο κοντινό σημείο για να επισκευάσουν το αυτοκίνητό τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέες τιμές για το Jeep Wrangler 4xe
Το εξηλεκτρισμένο Jeep Wrangler 4xe αναβαθμίζεται για το 2022
Το νέο Jeep Wrangler 4xe στο Rebelle Rally

Advertisement