Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι κρύβει το νέο Hyundai i30;

Ελλάδα 11:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι κρύβει το νέο Hyundai i30;

ΝΕΑ

Τι κρύβει το νέο Hyundai i30;

ΝΕΑ

Κατά αρχήν να σας πούμε πως το περιμένουμε σύντομα στην ευρωπαϊκή αγορά, συγκεκριμένα  σε λίγους μήνες, δηλαδή στις αρχές του 2017.

Advertisement
Advertisement

Του Γιάννη Τσιρογιάννη (giannistsirogiannis@hotmail.com)

Μυστικό πρώτο: Η Hyundai ήθελε και κατάφερε το νέο οικογενειακό μικρομεσαίο της να μην έχει ούτε μια βούλα από την Κορέα. Δηλαδή, με άλλα λόγια να έχει σχεδιαστεί πλήρως αλλά και να έχει κατασκευαστεί στην Ευρώπη, ώστε να βρίσκεται απευθείας στην πηγή, εκεί δηλαδή που κυρίως θα απευθυνθεί.

Hyundai-i30-2017-640

Advertisement
Advertisement

Μυστικό δεύτερο: H φίρμα δεν το κρύβει πως το νέο i30 θα αποτελέσει τη βάση για μια ολόκληρη οικογένεια μοντέλων με διάφορους τύπους αμαξωμάτων.

Η μεγάλη γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει τρεις βενζινοκινητήρες (ατμοσφαιρικό 1.4 με 100 ίππους, 3κύλινδρο χιλιάρη τούρμπο με 120 ίππους και ένα νέο 4κύλινδρο 1.4 τούρμπο με 140 ίππους) και ένα ντίζελ 1.6 σε τρεις εκδόσεις ισχύος, με 95, 110 και 136 ίππους.

Τα διαθέσιμα κιβώτια θα είναι ένα χειροκίνητο 6 ταχυτήτων κι ένα ημιαυτόματο διπλού συμπλέκτη με 7 ταχύτητες.

Advertisement

Hyundai-i30-2017-inter-640

Μυστικό τρίτο: Η ανάρτηση θα αποτελείται από γόνατα Μακφέρσον εμπρός αλλά και σύστημα πολλαπλών συνδέσμων πίσω, για όλες παρακαλώ τις εκδόσεις.

Advertisement

Εννοείται πως σύμφωνα με την εποχή θα υπάρχουν σύγχρονα συστήματα επικοινωνίας, πληροφόρησης και ψυχαγωγίας, καθώς και τα Apple CarPlay και Android Auto για σύνδεση με smartphones.