Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι είπε ο Marchionne για την Apple και το νέο 124 Spider

Ελλάδα 19:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι είπε ο Marchionne για την Apple και το νέο 124 Spider

ΝΕΑ

Τι είπε ο Marchionne για την Apple και το νέο 124 Spider

ΝΕΑ

Το αφεντικό της Fiat Chrysler μίλησε στη Γενεύη για το ενδεχόμενο να φτιάξει η Apple αυτοκίνητο, ενώ σε ιδιαίτερη συνέντευξη στο Auto Express επιβεβαίωσε μία είδηση που είχαμε αποκαλύψει στο NewsAuto από το Δεκέμβριο, το λανσάρισμα ενός νέου roadster με το όνομα 124 Spider!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΕΜΠΕΡΙΔΗ (twitter.com/theworldoffroad)

Η ενδεχόμενη είσοδος της Apple και της Google στο χώρο του αυτοκινήτου συζητήθηκε έντονα στη Γενεύη. Σχετική δήλωση έκανε τόσο ο πρόεδρος της Renault-Nissan Carlos Ghosn (διαβάστε ΕΔΩ), όσο και ο Sergio Marchionne. Ο ιταλοκαναδός CEO της FCA είπε συγκεκριμένα: «Δεδομένου ότι η Apple και η Google είναι εξαιρετικά σοβαρές εταιρείες, αν έχουν στα σχέδιά τους να κάνουν κάτι θα το κάνουν. Δεν μπορώ να πω όμως αν θα πετύχουν αυτό που περιμένουν».

Όπως γράψαμε μέσα στο Φεβρουάριο, η Apple έκανε ντόρο όταν η Wall Street Journal αποκάλυψε ότι ο κολοσσός από το Κουπερτίνο έχει ήδη προσλάβει ομάδα μηχανικών για την ανάπτυξη ενός EV αυτοκινήτου. Όπως είπε ο Marchionne «το ενδιαφέρον των δύο εταιρειών είναι κάτι που χρειάζεται η αυτοκινητοβιομηχανία. Οι κατασκευαστές χρειαζόμαστε να μπουν στο παιχνίδι και να δώσουν ώθηση – είναι καλό πράγμα αυτό και θα μας ωφελήσει μακροπρόθεσμα». Βέβαια, ο Marchionne δεν έκρυψε ότι από την άλλη ανησυχεί με την εμφάνιση τέτοιων κολοσσών στο χώρο του.

Advertisement
Advertisement

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη Γενεύη, ο Marchionne αποκάλυψε ότι το μικρό spider της Fiat που θα βασίζεται στο Mazda MX-5 – το οποίοι οι Βρετανοί αποκαλούν Fiata – θα ονομάζεται 124 Spider. Το έκανε σε συνέντευξη που έδωσε στον απεσταλμένο του βρετανικού Auto Express, ο οποίος του απηύθυνε συγκεκριμένη ερώτηση – αν θα ονομάζεται δηλαδή έτσι το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο, ο Marchionne συμβουλεύτηκε πρώτα ένα δικό του στέλεχος για το αν είχαν ήδη διαρρεύσει το όνομα και προχώρησε σε αποκάλυψη: «θέλετε να το κάνουμε εδώ; Ορίστε λοιπόν, μία παγκόσμια πρεμιέρα ακριβώς εδώ σ’ αυτό το δωμάτιο»!

Να θυμίσουμε ότι στις 18/12 το NewsAuto.gr είχε δημοσιεύσει κατ’ αποκλειστικότητα τη σχετική είδηση, έχοντας εντοπίσει την κατοχύρωση του ονόματος 124 Spider από πλευράς Fiat Chrysler. Στη Γενεύη, ο Marchionne δεν ξεκαθάρισε αν το αυτοκίνητο θα φορά τα σήματα της Abarth ή της Fiat (ή και των δύο).

Advertisement