Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι θα είναι η Magma για την Genesis; (+video)

Ελλάδα 12:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι θα είναι η Magma για την Genesis; (+video)

ΝΕΑ

Τι θα είναι η Magma για την Genesis; (+video)

ΝΕΑ

Η Hyundai ίδρυσε την Genesis ως το πολυτελές παρακλάδι της. Τώρα, η Genesis ακολουθεί την ίδια διαδικασία αλλά με διαφορετικό σκοπό.

Advertisement
Advertisement

Ως γνωστόν, η Genesis δραστηριοποιείται εμπορικά κυρίως στην αγορά της Βόρειας Αμερικής. Τα μοντέλα της χαρακτηρίζονται από την ιδιότυπη σχεδίασή τους, την πολύ καλή ποιότητα εξοπλισμού, την υψηλή τεχνολογία τους και την αξιοπιστία τους.

Οι επιδόσεις τους είναι ικανοποιητικές αλλά όχι στο επίπεδο που θα ήθελαν τα στελέχη της νοτιοκορεατικής εταιρείας. Για να το επιτύχουν αποφάσισαν να ιδρύσουν  μια νέα θυγατρική η οποία ονομάστηκε Magma.

Η επίσημη παρουσίαση της καινούργιας εταιρείας θα γίνει στο πλαίσιο διεξαγωγής της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 29 Μαρτίου-8 Απριλίου (τρέχοντος έτους).

Advertisement
Advertisement

Όμως, τα στελέχη της καινούργιας αυτοκινητοβιομηχανίας αποκάλυψαν το αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο Magma GV60 λίγο πριν την έναρξη της έκθεσης για να γνωστοποιήσουν το γεγονός. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και Λουκ Ντόνκερβολκε, Chief Creative Officer του Ομίλου Hyundai Motor.

Ο γνωστός σχεδιαστής δήλωσε σχετικά: «Η Genesis Magma είναι μια συναρπαστική ευκαιρία για να επεκτείνουμε τα όρια τόσο της απόδοσης όσο και της πολυτέλειας με τη δημιουργία νέων οχημάτων υψηλών επιδόσεων. Απώτερος σκοπός μας είναι να κατασκευάζουμε μοντέλα τα οποία θα έχουν ακόμα πιο αποκλειστικό χαρακτήρα από αυτόν (των οχημάτων) της Genesis.

H εταιρεία (Magma), θα συνεχίσει να παρουσιάζει πειραματικά πρωτότυπα λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τόσο τα τεχνολογικά και αισθητικά δεδομένα. Αν και η ταχύτητα και οι επιδόσεις είναι σημαντικά στοιχεία, το πρόγραμμα της Genesis Magma θα στοχεύει και πέραν αυτών, δίνοντας προτεραιότητα στην εμπειρία οδήγησης. Με αυτόν τον τρόπο θα πυροδοτείται η χαρά της σπορ οδήγησης σε συνδυασμό με την αβίαστη άνεση».

Advertisement

Το πρωτότυπο Magma GV60 ξεχωρίζει από το έντονο πορτοκαλί χρώμα του αμαξώματος, από τους μεγάλους τροχούς 21 ιντσών και από τη διαμόρφωση των προφυλακτήρων του. Οι μπαταρίες του έχουν πραγματική ενεργειακή χωρητικότητα 84 kWh και δύο ηλεκτροκινητήρες μέγιστης συνδυαζόμενης ισχύος 650 ίππους.

Εάν αυτά τα στοιχεία σας θυμίζουν κάτι είναι οι αντίστοιχες τιμές του Hyundai Ioniq 5 N. Τέλος, η Genesis ανακοίνωσε ότι όλα τα μοντέλα της θα αποκτήσουν σταδιακά τη αντίστοιχη έκδοσή τους της Magma.

Advertisement