Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι ετοιμάζει η TVR;

Ελλάδα 18:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι ετοιμάζει η TVR;

ΝΕΑ

Τι ετοιμάζει η TVR;

ΝΕΑ

Η TVR ετοιμάζει το Griffith το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στο Goodwood Revival. Όσοι βέβαια γαλαντόμοι με γεμάτο πορτοφόλι παρήγγειλαν το νέο μοντέλο, το γνωρίζουν καλά ήδη, αφού σε αυτούς δεν κρατήθηκαν μυστικά.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το πάτωμα του Griffith αποκαλείται iStream Carbon, ρίχνει το βάρος στην ακαμψία και το συγκρατημένο απόβαρο. Η παραγωγή του νέου μοντέλου έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην Ουαλία, ενώ δεν πρόκειται να παραδοθεί αυτοκίνητο πριν από τις αρχές του επόμενου έτους. Αρχικά η φίρμα έχει σχεδιάσει να βγάλει στην παραγωγή 500 κομμάτια, με τα 400 πρώτα ήδη να έχουν κλειστεί από μελλοντικούς πελάτες.

Κάτω από το καπό του νέου TVR δεσπόζει ο προικισμένος V8 της Cosworth, ο οποίος σύμφωνα με έγκυρες πηγές θα παράγει περισσότερους από 420 ίππους! Για το κλασικό 0-100 km/h χρειάζονται μόλις 3,8 sec μιας και το βάρος του σπορ αυτοκινήτου δεν ξεπερνά τα 1.150 kg. Η TVR ως κερασάκι στην τούρτα, ανακοίνωσε πρόσφατα πως προτίθεται να συμμετάσχει στο Le Mans του επόμενου έτους.

Advertisement
Advertisement

TVR-teaser-tsiro-640