Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι ετοιμάζει η Aston Martin;

Ελλάδα 9:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι ετοιμάζει η Aston Martin;

ΝΕΑ

Τι ετοιμάζει η Aston Martin;

ΝΕΑ

Η Aston Martin θα ανοίξει ένα δοκιμαστικό και αναπτυξιακό κέντρο στο Silverstone, το σπίτι των Βρετανών σε ότι αφορά στους αγώνες, ενώ παράλληλα, η αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να μπει στο χρηματιστήριο μέσα στο έτος. Σίγουρα κινήσεις με νόημα που θα τη βοηθήσουν στο άμεσο μέλλον…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η εταιρεία βρίσκεται στη μέση ενός σχεδίου ανάπτυξης, το οποίο έχει στόχο να ενισχύσει τα μοντέλα της γκάμας, τετραπλασιάζοντας ουσιαστικά τον όγκο παραγωγής αλλά και να παράγει το πρώτο της SUV στο νέο εργοστάσιο στη Νότια Ουαλία. Η Aston Martin, η οποία χορηγεί την ομάδα της Red Bull Formula One, δήλωσε ότι το κέντρο στο Silverstone θα ανοίξει τον Οκτώβριο και θα απασχολήσει τουλάχιστον 60 εργαζόμενους.

Advertisement
Advertisement

Πολλές ομάδες της Formula 1 έχουν έδρα κοντά στο Silverstone στην κεντρική Αγγλία, μετονομάζοντας την περιοχή ως «κοιλάδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού». Το Silverstone φιλοξένησε τον πρώτο αγώνα πρωταθλήματος της Formula One το 1950. “Η εταιρεία επενδύει τώρα στην ανάπτυξη της φίρμας Aston Martin όσο και της Lagonda“, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Andy Palmer σε δήλωση του, ανακοινώνοντας επίσης την έναρξη ενός κεντρικού γραφείου στο Λονδίνο.

Η Aston δήλωσε ότι οι νέες εγκαταστάσεις θα βοηθήσουν στην αύξηση του συνολικού εργατικού δυναμικού της εταιρείας έως και 5.000 μέχρι το τέλος του 2022. Μετά από έξι χρόνια απώλειες, η Aston Martin επέστρεψε στην κερδοφορία πριν το 2017 δηλώνοντας πως εξετάζει το ενδεχόμενο να ενταχθεί στο χρηματιστήριο σε ανοιχτή διαβούλευση και μάλιστα σύντομα.

Aston_Martin-Silverstone-tsiro-640