Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι εκπλήξεις κρύβει η Kia για τα επόμενα χρόνια;

Ελλάδα 20:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι εκπλήξεις κρύβει η Kia για τα επόμενα χρόνια;

ΝΕΑ

Τι εκπλήξεις κρύβει η Kia για τα επόμενα χρόνια;

ΝΕΑ

Σε μεγάλη φόρμα οι Κορεάτες έχουν πάρει στα σοβαρά την ηλεκτροκίνηση βάζοντας δύσκολα στους Ευρωπαίους.

Advertisement
Advertisement

Η Kia ανακοίνωσε τα σχέδιά της για μία μεγάλη γκάμα ηλεκτρικών και υβριδικών μέσα στα επόμενα χρόνια σε μία τολμηρή στρατηγική που αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της «Ημέρας Επενδυτών 2024».

Κοιτάζοντας μπροστά, η Kia στοχεύει να παρουσιάσει μια εκτεταμένη γκάμα 15 μοντέλων ηλεκτρικών μέχρι το 2027, επιδεικνύοντας τη δέσμευσή της να γίνει ένας κορυφαίος κατασκευαστής EV.

Αλλά οι φιλοδοξίες της μάρκας δεν σταματούν εκεί. Εκτός από τα ηλεκτρικά, η Kia σχεδιάζει να διευρύνει το γκάμα της λανσάροντας έξι νέα υβριδικά μοντέλα το 2025, με φιλοδοξίες τα υβριδικά οχήματα να αποτελούν το 20% των παγκόσμιων πωλήσεών της μέχρι το 2028.

Advertisement
Advertisement

Η επερχόμενη σειρά ηλεκτρικών περιλαμβάνει τα EV2, EV4 και EV5, με το EV5 να είναι ήδη διαθέσιμο στην Κίνα και σύντομα να επεκτείνεται σε αγορές όπως η Ταϊλάνδη και η Αυστραλία.

Η Kia επιχειρεί επίσης να εισέλθει στη σφαίρα των ειδικά κατασκευασμένων οχημάτων, μαζί με την παγκόσμια κυκλοφορία του EV3 που έχει προγραμματιστεί για το φετινό καλοκαίρι.

Αυτές οι προσθήκες αναμένεται να ενισχύσουν τον στόχο της Kia για την επίτευξη 1,6 εκατομμυρίων πωλήσεων ηλεκτρικών ετησίως έως το 2030.

Advertisement

Επιπλέον, η Kia σκοπεύει να ανανεώσει τα υπάρχοντα ηλεκτρικά μοντέλα, όπως το EV6, με μια ενημέρωση στα μέσα του κύκλου που προγραμματίζεται για το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Οι εικασίες κάνουν λόγο για ένα μεγαλύτερο πακέτο μπαταριών για αυξημένες επιδόσεις. Η μάρκα πρόκειται επίσης να παρουσιάσει περισσότερες παραλλαγές GT υψηλών επιδόσεων, συμπεριλαμβανομένου του EV9 GT.

Advertisement

Κοιτάζοντας προς το μέλλον, η Kia οραματίζεται ότι τα ηλεκτρικά οχήματα θα αποτελούν το 38% των παγκόσμιων πωλήσεών της μέχρι το 2030, με ακόμη υψηλότερα ποσοστά σε περιοχές όπως η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη.

Επιπλέον, τα υβριδικά οχήματα προβλέπεται να αντιπροσωπεύουν το 20% των παγκόσμιων πωλήσεων, σηματοδοτώντας τη απόφαση της Kia να παρέχει ποικίλες φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές σε όλη τη γκάμα της.