Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι έφτιαξε πάλι ο Ken Block;

Ελλάδα 7:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι έφτιαξε πάλι ο Ken Block;

ΝΕΑ

Τι έφτιαξε πάλι ο Ken Block;

ΝΕΑ

Λίγο πριν από ένα χρόνο, η Ford Performance συγκλόνισε τον κόσμο του σπορ αυτοκινήτου, όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε 12 νέα οχήματα επιδόσεων που θα έκαναν το ντεμπούτο τους πριν από το 2020. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Ένα από αυτά μόλις αποκαλύφθηκε και μάλλον δεν το περίμεναν πολλοί. Ο δαιμόνιος Ken Block δημιούργησε το “Ken Block Edition Ford Transit”. Αν σας μοιάζει σαν μείγμα ενός van και ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, υπάρχει ένας λόγος για αυτό. Η υπεύθυνη εταιρεία φια το Ford Transit είναι η M-Sport, η βρετανική εταιρεία πίσω από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της Ford Fiesta WRC.

Όπως μπορεί να δει κανείς, η ειδική έκδοση Transit van διαθέτει μαύρο αμάξωμα, προβάλλοντας ότι δεν είναι ένα απλό, καθημερινό van εργασίας. Η μετατροπή περιλαμβάνει ειδικά περιβλήματα γύρω από τους προβολείς, σπορ κιτ και το σήμα της Ford σε πιο σκούρο χρώμα. Γι΄αυτές τις λεπτομέρειες έχει συμβάλλει ο διάσημος καλλιτέχνης Felipe Pantone. Όλα αυτά το κάνουν να μοιάζει περισσότερο με το αγωνιστικό αυτοκίνητο του Κen Block, το Ford Focus RS RX.

Έχει χαμηλωμένη ανάρτηση και αγωνιστικές ζάντες ΟΖ, ενώ το εσωτερικό του είναι ντυμένο με δέρμα. Λέγεται ότι θα διατεθεί προς πώληση στην αγορά αυτό το έτος στην Ευρώπη. Περαιτέρω πληροφορίες για το αυτοκίνητο αναμένονται να ανακοινωθούν αργότερα αυτό το καλοκαίρι.

Advertisement
Advertisement

ken-block-msport-ford-transit-a640

Είμαι πραγματικά χαρούμενος με το πόσο καλή αποδείχθηκε η συνεργασία αυτή. Πάντα πίστευα ότι κάποια μέρα θα υπέγραφα ένα όχημα Ford, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα ήταν ένα φορτηγό!”, δήλωσε ο Block.

ken-block-msport-ford-transit-b640

Advertisement

Ο ίδιος ο Ken Block οδήγησε αυτό το van γύρω από τη Νορβηγία πριν λίγες μέρες. “Όταν το οδηγούσα μπορώ να πω ότι τραβούσε όλα τα βλέμματα και την προσοχή πάνω του. Επιπλέον, άρεσε και στη σύζυγό μου και στα παιδιά μου και για εμένα αυτό είναι επίσης πολύ σημαντικό.”

ken-block-msport-ford-transit-c640

Advertisement