Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα στραφεί στα SUV η Opel

Ελλάδα 23:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα στραφεί στα SUV η Opel

ΝΕΑ

Θα στραφεί στα SUV η Opel

ΝΕΑ

Τα μεγαλεπήβολα σχέδια της Opel για το βραχυπρόθεσμό και μακροπρόθεσμο μέλλον της περιλαμβάνουν περισσότερα crossovers.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Με δεδομένη την τάση της αγοράς προς το συγκεκριμένο τομέα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει στις τάξεις της ως μικρό crossover το Mokka ενώ φυσικά υπάρχει και το παλαιότερο Antara.

Όπως το πλάνο που θέλει 23 νέα ή αναβαθμισμένα μοντέλα και 13 καινούριους κινητήρες, γεννά σκέψεις για περαιτέρω δραστηριοποίηση της Opel στη συγκεκριμένη κατηγορία. Αν και λαμβάνοντας υπόψη τι είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας, Δρ. Karl-Thomas Neumann, στο Automotive News Europe, θα πρέπει να θεωρούμε τη σκέψη ως… απόφαση.

Advertisement
Advertisement

«Θα δραστηριοποιηθούμε περισσότερο στην κατηγορία των crossover διότι εκεί κατευθύνεται όλο και περισσότερο το αγοραστικό κοινό», τόνισε ο Γερμανός.

Στο παραπάνω κάδρο δεν αποκλείεται να ενσωματωθούν και οι επόμενες γενιές των Meriva και Zafira που θα λανσαριστούν σε δύο χρόνια. Αμφότερα εξελίσσονται σε συνεργασία με το γκρουπ PSA Peugeot Citroen, θα «πατάνε» σε πλατφόρμες του και θα χρησιμοποιούν κινητήρες του

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Neumann αρνήθηκε να σχολιάσει τη φημολογία που θέλει την Opel να αντλεί έμπνευση από το πρωτότυπο Monza, για να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό και μεγάλων διαστάσεων SUV.

Advertisement

Στην κατηγορία των μικρών crossovers, εντάσσεται με λίγη καλή θέληση και το Opel Adam Rocks, περισσότερα για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Advertisement