Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα πουλάει ανθρακονημάτινα μονοκόκ η McLaren;

Ελλάδα 21:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα πουλάει ανθρακονημάτινα μονοκόκ η McLaren;

ΝΕΑ

Θα πουλάει ανθρακονημάτινα μονοκόκ η McLaren;

ΝΕΑ

Μπορεί η ομάδα Formula 1 της McLaren να παραπαίει, όμως η McLaren Automotive ακολουθεί εντελώς διαφορετική ρότα αυξάνοντας ολοένα και περισσότερο τον κύκλο εργασιών της.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Η διαρκής αύξηση των μοντέλων στη γκάμα της έχει οδηγήσει σε αύξηση της παραγωγής, τομέας στον  οποίο η βρετανική εταιρεία έχει θέσει ως στόχο για την επόμενη διετία, τα πέντε χιλιάδες κομμάτια σε ετήσια βάση.

Δεν σταματάει όμως εκεί αφού όπως αποκαλύφθηκε στο περιθώριο του Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ, λόγω των δυνατοτήτων του νέου εργοστασίου στο Σέφιλντ της Αγγλίας, η McLaren Automotive θα μπορεί από το 2019 να κατασκευάζει έως και 10.000 ανθρακονημάτινα μόνοκοκ!

Advertisement
Advertisement

Πράγμα που σημαίνει πως θα μπορούσε να πουλάει τα μισά από αυτά σε άλλους κατασκευαστές! Κι αυτό δεν είναι φήμη, καθώς στο Γκούντουγουντ ο επικεφαλής της μάρκας Mike Flewitt ρωτήθηκε σχετικά από το C&D.

«Δεν θα προχωρήσουμε σε μία τέτοια κίνηση προτού οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις έρθουν σε πλήρη λειτουργία ώστε να καλύπτουν πρώτα τις δικές μας ανάγκες αλλά είναι κάτι που εξετάζουμε ως προφανή επέκταση του κύκλου εργασιών μας», είπε ο Βρετανός.

McLaren-Carbon-Monocoque-a640

Advertisement

Αν αναρωτιέστε πως θα μπορεί αυτό να χρησιμοποιείται από άλλες μάρκες, όταν η McLaren ανακοίνωσε το νέο, ευέλικτο ανθρακονημάτινο μόνοκοκ το οποίο θα αφορά όλα τα μελλοντικά της μοντέλα, ανεξαρτήτως αν είναι υβριδικά όπως η P1 ή όχι, τόνισε πως αυτό θα μπορεί να προσαρμοστεί σε όλες τις απαιτήσεις: είτε να αφορά τετραθέσιο επιβατικό όχημα, είτε αγωνιστικό πίστας.