Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα πληρώνατε 600.000 ευρώ για μια θέση πάρκινγκ; (+video)

Ελλάδα 16:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα πληρώνατε 600.000 ευρώ για μια θέση πάρκινγκ; (+video)

ΝΕΑ

Θα πληρώνατε 600.000 ευρώ για μια θέση πάρκινγκ; (+video)

ΝΕΑ

Μια θέση πάρκινγκ για το αυτοκίνητό σας είναι σε κάποιες μεγάλες πόλεις του κόσμου ένα εξαιρετικά δυσεύρετο αγαθό. Και μπορεί να κοστίζει εξωφρενικά χρήματα.

Advertisement
Advertisement

Το πρόβλημα του παρκαρίσματος είναι ένας βραχνάς για όλους μας και τον βιώνουμε καθημερινά στην Αθήνα αλλά και στις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας μας.

Φανταστείτε τι γίνεται σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, όπου τα αυτοκίνητα είναι σημαντικά περισσότερα και οι αξίες γης πέρα από κάθε λογική.

Το παρκάρισμα στη Νέα Υόρκη είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να λύσει ο ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου, ιδίως σε κάποιες πολύ πυκνοκατοιμημένες γειτονιές.

Advertisement
Advertisement

Και εκεί έρχεται να δώσει την λύση μία εταιρία η οποία έχει κατασκευάσει ένα πολύ φουτουριστικό ρομποτικό σύστημα παρκαρίσματος των αυτοκινήτων.

Όπως βλέπουμε στο video όλα γίνονται αυτοματοποιημένα. Απλά ο οδηγός μπαίνει στον συγκεκριμένο χώρο και από εκεί και πέρα αναλαμβάνουν οι ειδικοί μηχανισμοί και οι πλατφόρμες οι οποίες αποθηκεύουν το αυτοκίνητο σε κάποιο σημείο μέσα στον τεράστιο υπόγειο χώρο.

Όταν θέλει να φύγει, επανέρχεται στο σημείο “φόρτωσης”, πατάει τους ειδικούς κωδικούς για το όχημά του, και αυτό ανεβαίνει μπροστά του χωρίς να υπάρξει απολύτως κανένα πρόβλημα.

Advertisement

Και με μεγάλη ασφάλεια χάρη στα δεκάδες συστήματα που ελέγχουν την πορεία και τον όγκο του εκάστοτε οχήματος.

Advertisement

Η πρόταση της συγκεκριμένης εταιρίας απευθύνεται προφανώς σε κατοικίες οι οποίες έχουν πολύ υψηλό κόστος και ιδιοκτήτες με εξαιρετικά υψηλά εισοδήματα.

Ποιό είναι αυτό το κόστος; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNBC, το μέσο κόστος ξεκινά από τα 300 χιλιάρικα και μπορεί να φθάσει έως και τα 600.000 ευρώ για μία και μόνο θέση!

Βέβαια αυτό μπορεί να μοιάζει εξωφρενικό, αλλά θα πρέπει να υπολογίσουμε ότι τα “διαμερίσματα” τα οποία υπάρχουν πάνω από αυτά τα γκαράζ μπορεί να στοιχίζουν από πολλές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

Advertisement

Οπότε ένα πάρκινγκ στο μισό εκατομμύριο μοιάζει μία λογική και συμφέρουσα αγορά, όπως υποστηρίζουν οι μεσίτες που γνωρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στη Νέα Υόρκη.


Klaus Automated Multipark from Toll Brothers on Vimeo.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βρείτε με λίγα κλικ φθηνό parking στην Αθήνα!
Ξεχάστε τα πεζοδρόμια! Έρχονται τα parking δικύκλων
H Mercedes παρουσιάζει το πρώτο parking για αυτόνομα αυτοκίνητα