Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα πάρει η Kia το ρίσκο με το GT4 Stinger;

Ελλάδα 17:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα πάρει η Kia το ρίσκο με το GT4 Stinger;

ΝΕΑ

Θα πάρει η Kia το ρίσκο με το GT4 Stinger;

ΝΕΑ

Από τη στιγμή που σχεδιάστηκε στις ΗΠΑ και έκανε πρεμιέρα στην έκθεση του Ντιτρόιτ, είναι φυσιολογικό τα νεότερα για το πρωτότυπο coupe της Kia να ακούγονται από τη δυτική… όχθη του Ατλαντικού. Το GT4 Stinger παραμένει ένα concept car, όμως αυξάνονται οι πιθανότητες να «μεταμορφωθεί» σε αυτοκίνητο παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Στελέχη της εταιρείας άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει στους δρόμους. «Η ανταπόκριση του κοινού στο GT4 Stinger είναι εκπληκτική και πιέζουμε για το λανσάρισμά του», σχολίασε ο Michael Sprague, Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ και Πωλήσεων της Kia Motors Αμερικής. Όταν με το καλό φθάσει στη γραμμή παραγωγής (όχι νωρίτερα από το 2016) αναμένεται να πωληθεί αρχικά στη Βόρεια Αμερική και εν συνεχεία στην Ευρώπη.

Το πρωτότυπο Kia GT4 Stinger ξεχωρίζει από το διπλό άνοιγμα στο καπό, τα φουσκωμένα φτερά, τις γυάλινες επιφάνειες που συνεχίζονται μέχρι πίσω, τη διπλή απόληξη της εξάτμισης. Στο εμπρός μέρος κυριαρχεί η μεγάλη μάσκα, τα οριζόντια φώτα τεχνολογίας LED και το splitter από ανθρακόνημα. Έχει εσωτερικό 2+2 θέσεων. Εφοδιάζεται με 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα, ισχύος 315 PS και 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο που μεταδίδει την κίνηση στον πίσω άξονα. Οι τροχοί του έχουν διάμετρο 20 ιντσών και πατούν σε ελαστικά 235/35 εμπρός και 275/35 πίσω.