Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα πάρει άδεια για δημόσιους δρόμους η P1 GTR;

Ελλάδα 0:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα πάρει άδεια για δημόσιους δρόμους η P1 GTR;

ΝΕΑ

Θα πάρει άδεια για δημόσιους δρόμους η P1 GTR;

ΝΕΑ

Η εντυπωσιακή McLaren P1 GTR είναι ένα… θεριό ανήμερο, που ατίθασα οργώνει πίστες και μόνο αφού δεν μπορεί να κυκλοφορήσει σε δημόσιους δρόμους. Τουλάχιστον όχι ακόμα!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Η εταιρεία Lanzante που αποτελεί συνεργάτη της McLaren Automotive, φέρεται να ανέλαβε αυτό που το τμήμα… ειδικών λειτουργιών της βρετανικής εταιρείας δεν θα κάνει: να μετατρέψει την P1 GTR σε ένα hypercar που θα μπορεί να κυκλοφορεί ανάμεσά μας.

Η συνεργασία των δύο πλευρών είναι… δεκαετιών, άλλωστε η Lanzante ήταν η ομάδα που πήρε τη νίκη στον 24ωρο αγώνα του Μαν με τη θρυλική F1 GTR. Πως λοιπόν να σφυρίζει αδιάφορα τώρα που το βρετανικό τέρας των 1000 PS αναβιώνει ως P1 GTR;

Advertisement
Advertisement

Ο επικεφαλής της, Dean Lanzante, μίλησε σχετικά στο βρετανικό περιοδικό Autocar: «Θα κάνουμε τις απαιτούμενες τροποποιήσεις, ανάλογα με το που βρίσκεται ο πελάτες. Τι θέλει να κάνει αλλά και τι κανονισμοί επικρατούν στην περιοχή που ζει. Όπως ότι κάνουμε, θα γίνει με προσοχή. Η GTR υποτίθεται πως είναι ένα βήμα πιο πάνω από την P1 και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να διατηρήσουμε αυτό το πνεύμα. Θα είναι ελαφρύτερη, ισχυρότερη, πιο αποδοτική αεροδυναμικά κτλ. Δεν θα έκανα τίποτα για να πληγώσω τη φήμη της McLaren, έχοντας συνεργασία άνω των 20 ετών μαζί της».

Advertisement

Διαβάστε περισσότερα για την… εξωφρενική McLaren P1 GTR πατώντας εδώ!