Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα καταρρίψει το ρεκόρ στο «Ρινγκ» το Nissan GT-R των 1.100 ίππων;

Ελλάδα 17:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα καταρρίψει το ρεκόρ στο «Ρινγκ» το Nissan GT-R των 1.100 ίππων;

ΝΕΑ

Θα καταρρίψει το ρεκόρ στο «Ρινγκ» το Nissan GT-R των 1.100 ίππων;

ΝΕΑ

Το ρεκόρ της Porsche 911 GT2 RS στο Νίρμπουργκρινγκ απειλεί ένα βελτιωμένο Nissan GT-R 1.100 ίππων, το οποίο θα επιχειρήσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να επιτύχει τον καλύτερο χρόνο για μοντέλο δρόμου. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το εν λόγω Nissan GT-R αποτελεί δημιουργία της βρετανικής Litchfield και ονομάζεται «LM1 RS GT-R». Σύμφωνα με την εταιρεία, έχει τη δυνατότητα να κάνει χρόνο στην πλέον απαιτητική πίστα του χρόνου κάτω από τα 6 λεπτά και 47.3 δευτερόλεπτα της Porsche 911 GT2 RS.

Οι βελτιώσεις στις οποίες έχει υποβάλει η Litchfield το GT-R αφορούν αρχικά στην προσθήκη νέων τουρμπίνων της BorgWagner από αγωνιστικό IndyCar, νέων κυλινδροκεφαλών, intercooler και εξαγωγής, που έχουν αυξήσει την ισχύ του 3.8 λίτρων V6 κινητήρα βενζίνης στους 1.100 ίππους και τη ροπή στα 1.084 Nm.

Ειδικά για την προσπάθεια του ρεκόρ στο Νίρμπουργκρινγκ, η Litchfield έχει τοποθετήσει και μια νέα ανάρτηση της Ohlins, μαζί με ένα καινούργιο carbon bodykit που βελτιώνει την αεροδυναμική. Στις αεροδυναμικές του βελτιώσεις περιλαμβάνεται επίσης ένα εντελώς επίπεδο δάπεδο, αλλά και αεροδυναμικά βοηθήματα από το αγωνιστικό Nismo GT-R GT3.

Advertisement
Advertisement

GT-R Record Ring 640

Με βάση όλα τα παραπάνω, φαίνεται λοιπόν ότι το GT-R της Litchfield πάει για έναν top χρόνο στο Ρινγκ. Το εάν θα καταφέρει να κάνει και το ρεκόρ, θα το μάθουμε το Σαββατοκύριακο. Σημειώνουμε πάντως ότι τον καλύτερο χρόνο για GT-R αυτή τη στιγμή στο Νίρμπουργκρινγκ το κατέχει το Nissan GT-R Nismo, που έχει καταφέρει να κάνει 7 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα.

GT-R Record Ring2 640