Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα δούμε στο Ντιτρόιτ το νέο Focus RS;

Ελλάδα 23:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα δούμε στο Ντιτρόιτ το νέο Focus RS;

ΝΕΑ

Θα δούμε στο Ντιτρόιτ το νέο Focus RS;

ΝΕΑ

Ένα σκεπασμένο με άσπρο πανί Focus βρίσκεται ήδη στο περίπτερο της Ford στην έκθεση του Ντιτρόιτ, η οποία ανοίγει τις πύλες της στις 12 Ιανουαρίου για τους δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου. Αν και ανυπομονούμε να δούμε τη νέα γενιά του RS, φαίνεται ότι το εικονιζόμενο αυτοκίνητο είναι το Focus ST. Σε αυτό το συμπέρασμα μας οδηγεί η σχεδίαση των ζαντών αλουμινίου.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Πριν από έναν μήνα η Ford είχε ανακοινώσει την επιστροφή του Focus RS, χωρίς όμως να δώσει πληροφορίες για το πότε θα γίνει αυτή. Πιθανότερες τοποθεσίες για την παγκόσμια πρεμιέρα της κορυφαίας έκδοσης είναι είτε η Γενεύη τον Μάρτιο είτε η Φρανκφούρτη το Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουμε εδώ και μήνες, η Ford θα τοποθετήσει τον 2.3 EcoBoost της νέας Mustang κάτω από το καπό του νέου Focus RS, με τη μέγιστη ισχύ να ξεπερνά τα 300 PS.

Όσο για το… ταπεινό Focus ST, είχε παρουσιαστεί το περασμένο καλοκαίρι στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ. Διαθέσιμο τόσο σε 5θυρο hatch αμάξωμα όσο και σε station wagon, κυκλοφορεί και σε έκδοση diesel με κινητήρα το 2λιτρο TDCi, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 185 PS και επιτρέπει στο ST να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h εντός 8,1 sec. Πιο δυναμικές είναι βέβαια οι επιδόσεις στο βενζινοκίνητο μοντέλο, χάρη στην παρουσία του 2.0 EcoBoost, μέγιστης ισχύος 250 PS και ροπής 36,7 kgm. Η διαδικασία 0-100 km/h διαρκεί 6,5 sec, ενώ η τελική ταχύτητα φθάνει τα 248 km/h.

Advertisement
Advertisement

Τις τελευταίες πληροφορίες για το αναμενόμενο Focus RS θα τις βρείτε κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.