Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα δούμε και υβριδική Urus;

Ελλάδα 5:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα δούμε και υβριδική Urus;

ΝΕΑ

Θα δούμε και υβριδική Urus;

ΝΕΑ

Τελικά η Urus θα αποτελέσει κομβικό μοντέλο στην πορεία της Lamborghini, όχι μόνο λόγω… μεγέθους και της χρήσης υπέρ-τροφοδοτούμενου κινητήρα αλλά κι επειδή δεν αποκλείεται να είναι και το πρώτο μοντέλο παραγωγής της ιταλικής μάρκας που θα φέρει υβριδική τεχνολογία.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com /SeitanF1)

Με την υβριδική Asterion των 910 PS που προκάλεσε αίσθηση πέρυσι το Παρίσι, να μένει τελικά απλά concept car (διαβάστε περισσότερα εδώ), το SUV της Μπολονέζικης εταιρείας εκτιμάται πως μπορεί να κουβαλήσει λίγη από την εν λόγω τεχνολογία.

Τουλάχιστον αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από τα λόγια του επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της Lamborghini, Maurizio Reggiani.

Advertisement
Advertisement

«Αν προσθέσεις μπαταρίες βάρους 200 κιλών σε ένα super-sports car, αυτόματα αλλάζεις την κατανομή βάρους σε αυτό. Καταστρέφεις το DNA του. Όμως η Urus θα έχει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, άρα και τη δυνατότητα τοποθέτησης μπαταριών σε ένα σημείο που δεν θα επηρεάσει τόσο την κατανομή βάρους», είπε ο Ιταλός στο βρετανικό Autocar.

Ωστόσο, τόνισε πως η συγκεκριμένη αύξηση βάρους θα απαιτούσε «δίαιτα» μέσω εκτενούς χρήσης ελαφριών υλικών όπως τα ανθρακονήματα. Πράγμα που θα ανέβαζε ακόμα περισσότερο το κόστος απόκτησης της Urus.