Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα δούμε άραγε και Opel Corsa OPC;

Ελλάδα 14:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα δούμε άραγε και Opel Corsa OPC;

ΝΕΑ

Θα δούμε άραγε και Opel Corsa OPC;

ΝΕΑ

Στη δεκαετία του 2000, η Opel αμφισβήτησε τις VW, MINI και Ford με τη γκάμα αυτοκινήτων επιδόσεων, φιλικών όμως στη χρήση, με τον κωδικό OPC. Τι ετοιμάζει τώρα;

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, το λογότυπο OPC δυστυχώς πέθανε με τον ερχομό της τελευταίας γενιάς του μικρού Corsa.
Αυτό αποτελεί διαχρονικά τον άμεσο ανταγωνιστή του Ford Fiesta. Ενώ η προσιτή τιμή ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του, κατά το παρελθόν μια εξαιρετικά ισχυρή έκδοση προσέφερε μπόλικη απόδοση. Το Corsa OPC στράφηκε εναντίον του MINI Cooper S, επίσης με στροβιλοκινητήρα 1,6 λίτρων. Η Opel πέρασε από πολλές φάσεις, κάθε φορά που συμμετείχε στο παιχνίδι της περισσότερης ισχύος, προσφέροντας καλύτερη ανάρτηση και πιο σπορ καθίσματα στο εσωτερικό.

Το αποκορύφωμα ήταν μεταξύ του 2014 και 2017, όταν αυτό το σπορ μικρό “κουτί” απέδιδε περίπου 206 ίππους και χρειαζόταν στο γύρο του Nurburgring χρόνο 8:40 με μέση ταχύτητα 143 km/h. Θυμόμαστε κυρίως ta μοντέλα OPC για τις υψηλές εκπομπές, το μπλε χρώμα και το χρώμιο σε τριγωνικές λεπτομέρειες. Ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Kleber Silva ήθελε να μας βάλει λίγο στο κλίμα για το τι θα μπορούσε να ισχύει σήμερα εν έτη 2020.

Advertisement
Advertisement

Όχι μόνο πρόσθεσε στο τρέχον μοντέλο ένα πλήρες κιτ αμαξώματος και διαφορετικούς τροχούς, αλλά το μετέτρεψε μάλιστα σε τρίθυρο κουπέ. Φαίνεται μάλιστα αρκετά γρήγορο! Επιπλέον, δημιούργησε και μια άλλη έκδοση που παραπέμπει στο παλιό Tigra. Υπήρχαν δύο εκδόσεις αυτού, η πρώτη μεταξύ 1994 και 2001 που είχε αμάξωμα coupe, ακολουθούμενη από ένα “twin-top” ανοιχτό αμάξωμα με σκληρή οροφή που κυκλοφόρησε από το 2004 έως το 2009. Μπορείτε να μαντέψετε ποιο ήταν το πιο σπορ;

Ότι και να ισχύει, η Opel είναι απίθανο να χρησιμοποιήσει ξανά το σήμα OPC. Το νέο Corsa προσφέρεται ως επί το πλείστον με κινητήρες 1,2 λίτρων και το ταχύτερο μοντέλο της γκάμας είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Τα hot hatch αποτελούν το μήλον της έριδος στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, καθώς οι εκπομπές CO2 που παράγουν βρίσκονται άνω του (επιτρεπτού) μέσου όρου.