Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τετρακύλινδρη, με 306 ίππους η νέα BMW M135i

Ελλάδα 22:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετρακύλινδρη, με 306 ίππους η νέα BMW M135i

ΝΕΑ

Τετρακύλινδρη, με 306 ίππους η νέα BMW M135i

ΝΕΑ

Η ταχύτερη έκδοση στη γκάμα της νέας BMW Σειρά 1 θα είναι σε αρχική φάση η Μ135i με δίλιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα και 306 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Ήταν ήδη γνωστό πως οι εξακύλινδροι σε σειρά κινητήρες θα πάψουν να συνοδεύουν την Σειρά 1 μετά το τέλος της παρούσας γενιάς. Το νέο μοντέλο θα χρησιμοποιεί το πάτωμα του Mini και θα έχει μεταξύ άλλων εγκάρσια τοποθετημένο κινητήρα αλλά και σημαντικά μεγαλύτερους χώρους.

Ωστόσο η BMW υπόσχεται πως η νέα γενιά δεν θα χάσει το παραμικρό σε δυναμισμό και ένταση ακόμα και στην κορυφαία σε αρχική φάση έκδοση M135i η οποία θα χρησιμοποιεί μια αναβαθμισμένη εκδοχή του δίλιτρου τετρακύλινδρου κινητήρα της BMW. Χρησιμοποιώντας μεγαλύτερους υπερτροφοδότες, βελτιωμένο σύστημα ψεκασμού και ενισχυμένα έμβολα η απόδοση του φθάνει στην υψηλότερη έως σήμερα τιμή για τετρακύλινδρο σύνολο της BMW, αγγίζοντας τους 306 ίππους. Έχοντας μάλιστα το προηγούμενο της σημερινής M140i, δεν είναι απίθανο στο μέλλον να δούμε και μια ακόμα πιο δυνατή έκδοση του συγκεκριμένου κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η M135i θα είναι τετρακίνητη ενώ όπως και σε όλη τη γκάμα του νέου μοντέλου θα έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη διαμόρφωση ενός ιδιαίτερα αποτελεσματικού και απολαυστικού οδηγικού χαρακτήρα. Μεταξύ άλλων η νέα Σειρά 1 και φυσικά και η Μ135i θα είναι εξοπλισμένη με το προηγμένο σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης που υπάρχει στην i3 και το οποίο μειώνει σημαντικά τις όποιες τάσεις υποστροφής χωρίς την κλασική παρέμβαση του συστήματος ελέγχου της ευστάθειας. Επιπλέον το σύστημα Torque Vectoring με κατάλληλη επενέργεια στα φρένα δημιουργεί μια ροπή η οποία ωθεί το αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της στροφής προς όφελος της ακρίβειας και της ταχύτητας απόκρισης.