Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Τετ α κε» στις πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ τον Μάρτιο!

Ελλάδα 14:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Τετ α κε» στις πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ τον Μάρτιο!

ΝΕΑ

«Τετ α κε» στις πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ τον Μάρτιο!

ΝΕΑ

«Βυθίστηκαν» οι πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τον Μάρτιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Advertisement
Advertisement

«Χειρόφρενο» φαίνεται πως τράβηξαν οι πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τον Μάρτιο καθώς σημείωσαν οριακή αύξηση 0,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018 από τα διψήφια ποσοστά ανόδου που σημείωναν τους προηγούμενους μήνες.

Το «φρενάρισμα» στις πωλήσεις των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ακολουθεί βέβαια την ίδια τάση που καταγράφουν οι πωλήσεις των καινούριων αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα τον Μάρτιο οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων σημείωσαν πτώση 13,6% με 9.479 ταξινομήσεις έναντι 10.969 πωλήσεων τον αντίστοιχο μήνα του 2018.

Στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα οι πωλήσεις σημείωσαν οριακή άνοδο 0,4% και ανήλθαν σε 5.200 μονάδες έναντι 5.177 οχημάτων τον αντίστοιχο μήνα του 2018.

Ωστόσο η μεγάλη διαφορά έρχεται αν συγκρίνει κανείς τις πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στο πρώτο τρίμηνο καθώς τον Ιανουάριο οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 19,8%, τον Φεβρουάριο 25,8% και τον Μάρτιο μόλις 0,4%. Δηλαδή η πτώση που καταγράφηκε μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου ξεπερνά το 25%.

Advertisement

Σε επίπεδο τριμήνου οι πωλήσεις καινούριων και εισαγόμενων μεταχειρισμένων έχουν μια διαφορά της τάξης των 8.500 μονάδων υπέρ των καινούριων αλλά αν συγκρίνει κανείς τις πωλήσεις των καινούριων σε ιδιώτες καταναλωτές με τις αντίστοιχες των εισαγόμενων μεταχειρισμένων η πλάστιγγα γέρνει υπέρ των εισαγόμενων μεταχειρισμένων με διαφορά περίπου 6.000 μονάδων.

Ωστόσο οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αν επιλέξουν να αγοράσουν κάποιο εισαγόμενο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο καθώς πάρα πολλοί επιτήδειοι έμποροι εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση πουλάνε «σαπάκια» με γυρισμένα χιλιόμετρα και αντί για ευκαιρίες οι νέοι ιδιοκτήτες επωμίζονται τις κοστοβόρες ζημιές.

Advertisement

Λιγότερες μεταβιβάσεις

Τα αρνητικά πρόσημα στις στις πωλήσεις καινούριων και εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων είχαν αντίκτυπο και στις μεταβιβάσεις οχημάτων.

Ειδικότερα τον Μάρτιο μεταβιβάστηκαν 26.567 αυτοκίνητα έναντι 31.305 οχημάτων με αποτέλεσμα η αγορά να καταγράφει πτώση 15,1%.

Advertisement

Σε επίπεδο τριμήνου οι μεταβιβάσεις φέτος ανήλθαν σε 88.849 έναντι 90.471 πράξεων το αντίστοιχο διάστημα του 2018 με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη αγορά να καταγράφει πτώση 1,8%.