Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέσσερις δεκαετίες στην Ευρώπη η Mitsubishi

Ελλάδα 6:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέσσερις δεκαετίες στην Ευρώπη η Mitsubishi

ΝΕΑ

Τέσσερις δεκαετίες στην Ευρώπη η Mitsubishi

ΝΕΑ

Η Ισπανία και η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που υποδέχτηκαν μοντέλα της Mitsubishi στην Ευρώπη, πίσω στο 1956 και το 1962 αντίστοιχα. Όμως η επίσημη εισαγωγή των αυτοκινήτων της ιαπωνικής μάρκας στην Ευρώπη καθυστέρησε αρκετά χρόνια. Ήταν σχεδόν 40 χρόνια πριν, τον Οκτώβριο του 1974 στην έκθεση του Λονδίνου, όταν η Mitsubishi Motors Corporation λανσαρίστηκε επίσημα στη Γηραιά Ήπειρο.

Advertisement
Advertisement

Τα αυτοκίνητα που παρουσιάστηκαν στη βρετανική πρωτεύουσα ήταν το Lancer και το Galant, με τη διάθεσή τους να αρχίζει από το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία και – φυσικά – τη Μ. Βρετανία.

Η επίσημη παρουσία της Mitsubishi Motors στην Ευρώπη ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας με την Chrysler, η οποία απέκτησε το 15% της εταιρείας (το 85% ήταν στα χέρια της Mitsubishi Heavy Industries). Η συμφωνία προέβλεπε ότι τα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας θα διανέμονταν μέσω του δικτύου της Chrysler σε όλο τον κόσμο, εκτός από τις αγορές της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ και του Καναδά. Το «διαζύγιο» των δύο πλευρών ήρθε τον Αύγουστο του 1982.

Το περασμένο έτος η Mitsubishi πούλησε στην Ευρώπη (χωρίς να υπολογίζονται Ρωσία, Ουκρανία και Καζακστάν) περισσότερα από 92.000 αυτοκίνητα. Πρώτη αγορά ήταν αυτή της Γερμανίας με 22.138 μονάδες και ακολούθησε της Μ. Βρετανίας με 12.349 μονάδες. Οι αριθμοί από τη Ρωσία είναι εξαιρετικοί: 80.000 ετήσιες πωλήσεις. Μάλιστα από το 2007 η Ρωσία δεν υπάγεται στη Mitsubishi Ευρώπης, αλλά αποτελεί ξεχωριστή αγορά.

Advertisement
Advertisement

Το plug-in υβριδικό Outlander και το Space Star – ο αντικαταστάτης του Colt – θα «γεμίσουν» ορισμένα κενά στην ευρωπαϊκή γκάμα της Mitsubishi. Μέσα στις επόμενες μέρες θα οδηγήσουμε το Space Star και θα μεταφέρουμε άμεσα τις εντυπώσεις μας.