Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tesla: Επέκταση της αυτονομης οδήγησης

Ελλάδα 3:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tesla: Επέκταση της αυτονομης οδήγησης

ΝΕΑ

Tesla: Επέκταση της αυτονομης οδήγησης

ΝΕΑ

Η Tesla απελευθερώνει σταδιακά όλες τις δυνατότητες της αυτόνομης οδήγησης των μοντέλων της. Στις ΗΠΑ, από τώρα και στο εξής, τα μοντέλα της εταιρείας του Elon Musk θα σταματούν στα STOP και στα φανάρια χωρίς τη συμμετοχή του οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla «απελευθέρωσε» μόλις πριν λίγες μέρες τη δυνατότητα του συστήματος αυτόνομης οδήγησης των μοντέλων της να αναγνωρίζει τα STOP στις διασταυρώσεις αλλά και τους φωτεινούς σηματοδότες. Αυτό σημαίνει πως το επίπεδο της αυτονομίας επεκτείνεται, με τον οδηγό απλά να παρακολουθεί τη διαδρομή, καθώς το κάθε μοντέλο της Tesla μπορεί πλέον σε θεωρητικό επίπεδο να πάει μόνο του στον προκαθορισμένο προορισμό.

Advertisement
Advertisement

Αξίζει να σημειώσουμε πως η τεχνολογία για την επίτευξη και αυτού του βήματος προς την πλήρως αυτόνομη κίνηση των αυτοκινήτων, ήταν διαθέσιμη στα μοντέλα της Tesla αλλά έμενε απενεργοποιημένη. Πλέον, τα φανάρια και τα σήματα STOP δεν χρειάζονται την επέμβαση του οδηγού αλλά το αυτοκίνητο αυτόνομα μπορεί να αντιδρά, αν π.χ. το φανάρι είναι κόκκινο και πρέπει να σταματήσει ή είναι πράσινο και ανάλογα με τον κυκλοφοριακό φόρτο εμπρός, μπορεί να συνεχίσει ρυθμίζοντας απλά την ταχύτητα.