Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος στη συμμαχία Ford-Daimler για οχήματα με κυψέλες υδρογόνου

Ελλάδα 20:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τέλος στη συμμαχία Ford-Daimler για οχήματα με κυψέλες υδρογόνου

ΝΕΑ

Τέλος στη συμμαχία Ford-Daimler για οχήματα με κυψέλες υδρογόνου

ΝΕΑ

Στο τέλος του δρόμου νωρίτερα από το αναμενόμενο φαίνεται πως φτάνει η κοινοπραξία μεταξύ Daimler και Ford για την εξέλιξη και παραγωγή συστημάτων κίνησης με επίκεντρο τις κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, σύμφωνα με την δεύτερη. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Ford και Daimler είχαν στενούς δεσμούς μέχρι σήμερα όσον αφορά την εξέλιξη κυψελών υδρογόνου καθώς οι δύο εταιρίες είχαν δημιουργήσει από κοινού την Automotive Fuel Cell Cooperation Corp (AFCC) στην British Columbia του Καναδά. Σκοπός της συγκεκριμένης εταιρίας είναι η εξέλιξη κυψελών υδρογόνο με στόχο την εφαρμογή τους στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Τώρα και σύμφωνα με αναφορά του Reuters, μετά από σχετική ερώτηση στην Ford, η AFCC με διευθύνοντα σύμβουλο τον Dr. Joachim Blum, αναμένεται να αναστείλει την λειτουργία της αυτό το καλοκαίρι με τις δύο εταιρίες να χωρίζουν τους δρόμους τους και να εξελίσσουν η καθεμιά τα δικά της συστήματα υδρογονοκίνησης ξεχωριστά.

mercedes-benz-glc-fuel-cell-640

Advertisement
Advertisement

“Θα συνεχίσουμε την εξέλιξη των κυψελών υδρογόνου εσωτερικά στην εταιρία…οι δύο εταιρίες θα συνεχίσουν να εξερευνούν τρόπους για να συνεργαστούν στην εξέλιξη των κυψελών”, δήλωσε μεταξύ άλλων η Ford.

Η παραπάνω κίνηση από τις δύο εταιρίες μπορεί και να σχετίζεται με τη νέα συνεργασία που ανακοίνωσε πριν από έναν περίπου μήνα η Ford με την Volkswagen, η οποία θα εκτείνεται σε πολλούς τομείς (από εμπορικά οχήματα έως και after sales υπηρεσίες), αν και δεν αναφέρεται κάπου η κοινή εξέλιξη κυψελών υδρογόνου. Από την άλλη και σύμφωνα με παλιότερες δηλώσεις του Dieter Zetsche της Daimler οι Γερμανοί θέλουν να εστιάσουν στο άμεσο μέλλον περισσότερο στην εξέλιξη ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης επενδύοντας μεγαλύτερα ποσά εκει.

Κανείς δεν ξέρει σε αυτό το σημείο τι θα γίνει με τους 200 εργαζόμενους της AFCC.