Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος οι Jaguar με κινητήρες!

Ελλάδα 10:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλος οι Jaguar με κινητήρες!

ΝΕΑ

Τέλος οι Jaguar με κινητήρες!

ΝΕΑ

Η βρετανική φίρμα μπαίνει για τα καλά στην αμιγώς ηλεκτρική της εποχή, ξεκινώντας από τον ερχόμενο Ιούνιο.

Advertisement
Advertisement

Εντός των επόμενων τριών ετών, η Jaguar θα έχει παρουσιάσει τρία νέα, αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Σκοπός της βρετανικής μάρκας είναι σταδιακά η γκάμα της να αποτελείται μόνο από ηλεκτρικά, επομένως η παραγωγή των μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης πρέπει να παύσει.

Αυτό θα ισχύσει από τον ερχόμενο Ιούνιο, που το βρετανικό εργοστάσιο θα κόψει «μαχαίρι» την παραγωγή μοντέλων με θερμικό κινητήρα, για να μπει όσο πιο άμεσα γίνεται στην ηλεκτρική του εποχή.

Η απότομη αυτή απόφαση, αποδεικνύει πως η Jaguar Land Rover είναι ίσως η πιο βιαστική εταιρεία, διότι κοιτώντας άλλες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, ο στόχος τους για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον είναι από το 2030 και μετά.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, στη Jaguar είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα, αφού οι Άγγλοι προετοιμάζονται για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας τους εδώ και τρία χρόνια.

Η επιβεβαίωση της είδησης για την παύση παραγωγής μοντέλων με θερμικό κινητήρα ήρθε διά στόματος του Προέδρου και CEO της JLR Βόρειας Αμερικής, Joe Eberhardt: «Το μεγαλύτερο ποσοστό των μοντέλων μας παύει να παράγεται τον Ιούνιο, αλλά θα συνεχίσουν να πωλούνται για καιρό ακόμα».

Καθώς οδηγείται ταχύρρυθμα προς την ηλεκτρική της εποχή, η Jaguar αποδέχεται το γεγονός ότι θα πουλήσει πολύ λιγότερα αυτοκίνητα συγκριτικά με το 2017 για παράδειγμα, που παρέδωσε σχεδόν 180.000 μονάδες. Συγκεκριμένα, υπολογίζει να πουλήσει περίπου 50.000 μονάδες, αφού θα έχουν λανσαριστεί τα τρία νέα, ηλεκτρικά μοντέλα της.

Advertisement

Και τα τρία ηλεκτρικά θα βασίζονται στην πλατφόρμα JEA (Jaguar Electric Architecture). Το πρώτο θα είναι ένα τετραθέσιο GT που θα παρουσιαστεί φέτος, πριν λανσαριστεί στην αγορά το 2025. Αναμένεται να είναι η πιο ισχυρή Jaguar στην ιστορία, με την εταιρεία να δηλώνει πως θα εξασφαλίζει περίπου 690 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Το δεύτερο νέο μοντέλο θα εμφανιστεί δημόσια για πρώτη φορά το 2025 και το τρίτο το 2026.

Advertisement