Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος οι S εκδόσεις για τις Jaguar XE και XF

Ελλάδα 12:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλος οι S εκδόσεις για τις Jaguar XE και XF

ΝΕΑ

Τέλος οι S εκδόσεις για τις Jaguar XE και XF

ΝΕΑ

Οι S εκδόσεις των XE και XF είναι αυτή τη στιγμή οι κορυφαίες για τα sedan της Jaguar, ελλείψει και ενός μοντέλου SVR. Ωστόσο, σύμφωνα με αναφορές και αυτές θα αποτελέσουν παρελθόν σύντομα από την Γηραιά Ήπειρο, λόγω των αυστηρότερων προδιαγραφών. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη αναφορά μας έρχεται από το Autocar, το οποίο υποστηρίζει ότι οι S εκδόσεις θα πάψουν να πωλούνται στην Ευρώπη με την Jaguar να μην έχει βλέψεις προς το παρόν για αντικατάστασή τους.

Και οι δύο εκδόσεις του sedan της Jaguar χρησιμοποιούν για την κίνησή τους ένα V6 χωρητικότητας τριών λίτρων που χρησιμοποιεί και υπερσυμπιεστή, με την ισχύ του να αγγίζει τους 375 ίππους και τη ροπή να ξεπερνά τα 45 κιλά. Αυτό για την XE S μεταφράζεται σε 4,2 δευτερόλεπτα για τα 0-100 χλμ./ώρα με την μεγαλύτερη XF S να χρειάζεται επιπλέον 1,1 δευτερόλεπτα για να κάνει το ίδιο. Τα δύο αυτοκίνητα προσφέρονται επσίης με το ίδιο μοτέρ αλλά σε μια ηπιότερη έκδοση του που διατηρεί τα ίδια νούμερα για την ροπή αλλά η ισχύς του παρουσιάζεται μειωμένη στους 335 ίππους. Προς το παρόν δεν έχει ακουστεί κάτι ανάλογο και για αυτές, ωστόσο δεν αποκλείεται να έχουν την ίδια μοίρα.

jaguar-640

Advertisement
Advertisement

Αν τελικά γίνει πραγματικότητα το παραπάνω σενάριο η 300 Sport θα είναι η κορυφαία sedan έκδοση της βρετανικής εταιρίας επί ευρωπαϊκού εδάφους, το οποίο κινείται από δίλιτρο 4κύλινδρο κινητήρα με turbo που αποδίδει 300 ίππους και περισσότερα από 40 κιλά ροπής.

Τα βρετανικά sedan με τους εξακύλινδρους V6 κινητήρες αναμένεται να συνεχίσουν την εμπορική τους πορεία στις Η.Π.Α.