Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος η παραγωγή του Suzuki Jimny, έρχεται το νέο

Ελλάδα 5:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλος η παραγωγή του Suzuki Jimny, έρχεται το νέο

ΝΕΑ

Τέλος η παραγωγή του Suzuki Jimny, έρχεται το νέο

ΝΕΑ

Ολοκληρώθηκε μετά από 20 ολόκληρα χρόνια η παραγωγή του Suzuki Jimny και πλέον, αναμένουμε μέχρι τα τέλη της χρονιάς για την αποκάλυψη της νέας γενιάς του compact 4X4 της ιαπωνικής φίρμας. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με το βρετανικό Autocar η Suzuki έχει ήδη κλείσει την παραγωγή του Jimny 1ης γενιάς και έχει προχωρήσει και σε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για να υποδεχθεί την παραγωγή του 2ης γενιάς μοντέλου. Μάλιστα, λιγότερα από 200 Jimny 1ης γενιάς έχουν μείνει απούλητα, αν και μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται και αυτά τα τελευταία κομμάτια να βρουν τον νέο τους ιδιοκτήτη.

Σε ό,τι αφορά τώρα στο νέο Jimny, για το οποίο σας έχουμε δείξει ήδη κάποιες από τις εικόνες του, αυτό αναμένεται να ντεμπουτάρει στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο τον ερχόμενο Οκτώβριο, ώστε να ξεκινήσει τις πωλήσεις του στις αρχές του 2019.

Το νέο μοντέλο θα διατηρήσει τον σκληροτράχηλο, εκτός δρόμου χαρακτήρα του προηγούμενου, διαθέτοντας και πάλι ένα πλαίσιο τύπου σκάλας, καθώς και τετρακίνηση με «κοντά». Δεν θα «μαλακώσει» ως προς τις off road δυνατότητές του, όμως αναμένεται να βελτιώσει τα οδικά και οδηγικά του χαρακτηριστικά στο δρόμο.

Advertisement
Advertisement

2018-suzuki-jimny-leaked-official-1000

Μάλιστα, η Suzuki έχει μεγάλες βλέψεις για το νέο Jimny, αφού το νέο ιαπωνικό δημιούργημα αναμένεται να εκμεταλλευτεί τη γενικότερη αυξανόμενη δημοτικότητα των μικρών SUV και να βοηθήσει τη μάρκα να αυξήσει περαιτέρω τις πωλήσεις της στην Ευρώπη.

Στα μοτέρ του, αναμένουμε να δούμε τον ατμοσφαιρικό 1.200άρη κινητήρα βενζίνης της Suzuki, αλλά και τον ισχυρότερο 1.000άρη turbo Boosterjet των 110 ίππων. Είναι σίγουρο ότι όπως και στο τωρινό Jimny, έτσι και στο νέο δεν θα υπάρχει diesel επιλογή.

Advertisement

2018-suzuki-jimny-leaked-official-640