Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος η Lagonda για την Aston Martin

Ελλάδα 8:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλος η Lagonda για την Aston Martin

ΝΕΑ

Τέλος η Lagonda για την Aston Martin

ΝΕΑ

Η Aston Martin θα συνεχίσει να είναι μία μάρκα αμιγώς σπορ αυτοκινήτων, καθώς οι άνθρωποί της απορρίπτουν την πιθανότητα να δούμε ένα περισσότερο πολυτελές παρά σπορ μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Όταν στη θέση του CEO στην Aston Martin βρισκόταν ο Andy Palmer, η εταιρεία εργαζόταν στην αναγέννηση της Lagonda, της μάρκας πολυτελών, ηλεκτρικών μοντέλων.

Συγκεκριμένα, υπήρχαν πλάνα για το λανσάρισμα ενός σούπερ σεντάν και ενός SUV, τα κόνσεπτ των οποίων είδαμε σε Εκθέσεις το 2018 και το 2019, αντίστοιχα. Ωστόσο, κανένα δεν υλοποιήθηκε.

Ο Palmer αποχώρησε το 2020, μετά την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος και έκτοτε, το πρότζεκτ Lagonda σίγασε. Για την ακρίβεια, μπήκε στο ράφι, ώστε να επενδυθούν χρήματα στα ήδη υπάρχοντα και στα μελλοντικά σπορ μοντέλα της Aston Martin. Όπερ και εγένετο, αφού η DBX και η Valkyrie λανσαρίστηκαν.

Advertisement
Advertisement

Η απόδειξη ότι δεν πρόκειται η βρετανική μάρκα να αναβιώσει τη Lagonda ήρθε πρόσφατα διά στόματος του προέδρου, Lawrence Stroll.

Συγκεκριμένα, ο Καναδός δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι υπάρχει ήδη αρκετή πολυτέλεια στα σπορ αυτοκίνητά μας, οπότε δεν σκεφτόμαστε να λανσάρουμε ένα μοντέλο με μικρότερη απόδοση και περισσότερη πολυτέλεια. Η ιδέα της Lagonda έχει πεθάνει και δεν συσχετίζεται σε καμία περίπτωση με το πλάνο των ηλεκτρικών μας».

Η Aston Martin ετοιμάζεται να εξηλεκτρίσει σταδιακά τη γκάμα της, αρχής γενομένης το 2026 με το λανσάρισμα ενός ψηλού GT με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες.