Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος εποχής για το Twingo RS;

Ελλάδα 16:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τέλος εποχής για το Twingo RS;

ΝΕΑ

Τέλος εποχής για το Twingo RS;

ΝΕΑ

Στην τρίτη του γενιά θα εισέλθει το 2014 το Twingo, ένα από τα πλέον δημοφιλή αυτοκίνητα πόλης της τελευταίας εικοσαετίας. Δεχόμενο τα αρχικά «RS», το μικρό της Renault είχε μετατραπεί σε ένα… πύραυλο τσέπης, αποτελώντας μία από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές για όσους αναζητούσαν ένα προσιτό sport μοντέλο. Θα δούμε άραγε ανάλογη έκδοση και στο νέο Twingo;

Advertisement
Advertisement

Η σχετική συζήτηση άνοιξε από τη Renault Μ. Βρετανίας, η οποία μέσω ανακοίνωσης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην κατασκευαστεί στο μέλλον Twingo RS. Ίσως πρόκειται βέβαια για ένα από τα γνωστά «παιχνίδια» των υπευθύνων του μάρκετινγκ, καθώς στο ίδιο δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι έχουν απομείνει προς πώληση έξι Twingo RS, τα οποία αναζητούν το νέο τους σπίτι.

Με βάση τα πρωτότυπα TwinRun και Twin Z, αλλά και τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, το επόμενο Twingo θα έχει τον κινητήρα του τοποθετημένο πίσω, ενώ και η κίνηση θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς. Αν τελικά η Renault αποφασίσει την παραγωγή νέου Twingo RS, αυτό θα εξοπλίζεται από turbo κινητήρα και όχι τον ατμοσφαιρικό 1.6 με τα 133 PS του απερχόμενου μοντέλου. Πιθανότερη επιλογή φαντάζει αυτή του 1.2 TCe, του κινητήρα που εξοπλίζει και το νέο Clio GT, αλλά σε πιο ισχυρή έκδοση που θα ξεπερνά τα 130 PS.