Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος από τη θέση του Προέδρου της Tesla ο Elon Musk

Ελλάδα 8:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλος από τη θέση του Προέδρου της Tesla ο Elon Musk

ΝΕΑ

Τέλος από τη θέση του Προέδρου της Tesla ο Elon Musk

ΝΕΑ

«Αναγκαστική» παραίτηση από τη θέση του Προέδρου της εταιρείας που ο ίδιος δημιούργησε, της Tesla, για τον Elon Musk, ο οποίος πληρώνει το μήνυμα που ανάρτησε στο twitter στις αρχές Αυγούστου για επικείμενη αποχώρηση της Tesla από το Χρηματιστήριο. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, αμέσως μετά το «τιτίβισμα» στον προσωπικό του λογαριασμό, ο Musk απέστειλε e-mail  στους εργαζόμενους της εταιρείας του, με το οποίο εξηγούσε τους λόγους που θέλει να βγει η επιχείρηση από το Χρηματιστήριο, θεωρώντας ότι είναι η πιο συμφέρουσα λύση.

Ωστόσο, η κίνηση αυτή δεν ήταν μέσα στα νόμιμα πλαίσια της αγοράς αφού ο Musk δεν είχε καν συζητήσει τους όρους αυτής της συμφωνίας και έτσι, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Η.Π.Α. (SEC) μήνυσε τον Πρόεδρο της Tesla για απάτη και παραπλάνηση των επενδυτών της εταιρείας.

Πλέον, ο Musk και η αμερικάνικη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έφτασαν σε συμφωνία κατά την οποία μέσα στις επόμενες 45 ημέρες ο αμερικανός θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου της εταιρείας –παραμένει όμως ως Διευθύνοντας Σύμβουλος–  χωρίς να έχει το δικαίωμα να εκλεγεί ξανά για τα επόμενα 3 χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Επίσης, ο Musk θα πληρώσει πρόστιμο 20 εκατ. δολαρίων, ενώ αντίστοιχο πρόστιμο επιβλήθηκε και στην Tesla, επειδή η εταιρεία δεν διασφάλισε ότι οι ανακοινώσεις του ιδιοκτήτη της είναι σύμφωνες με το νόμο.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το πρόστιμο των 40 εκατ. δολαρίων είναι πολύ μικρό μπροστά στο ποσό των 7 δις. δολαρίων που υπολογίζεται ότι έχασε η μετοχή της Tesla, ύστερα από τη μήνυση της SEC.

Tesla-Roadster-reveal-Musk345654harpi640_1