Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλη του μήνα παρουσιάζεται το νέο Citroen C4

Ελλάδα 22:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλη του μήνα παρουσιάζεται το νέο Citroen C4

ΝΕΑ

Τέλη του μήνα παρουσιάζεται το νέο Citroen C4

ΝΕΑ

Η Citroen επιβεβαίωσε ότι το νέο C4 θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στις 30 Ιουνίου. Το νέο τολμηρό crossover αναμένεται να φτάσει στην ευρωπαϊκή αγορά το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Advertisement
Advertisement

Όπως πληροφορηθήκαμε το νέο C4 θα διατίθεται και σε ηλεκτρική έκδοση με τον κωδικό e-C4. Τα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα μοντέλα αναμένεται να διατηρήσουν το σήμα C4 του προηγούμενου μοντέλου. Η απόφαση να εγκαταλειφθεί το παραδοσιακό μοντέλο του C-segment υπέρ ενός πιο τολμηρού και πιο εμπνευσμένου SUV είναι ο τρόπος της Citroen να προσπαθήσει να δημιουργήσει μια θέση σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά.

Το προηγούμενο C4, το οποίο ήταν ένα αρκετά συντηρητικό hatchback, σταμάτησε να πωλείται το 2017, καθώς η μάρκα άρχισε να ανακαλύπτει εκ νέου την εικόνα της. Ο Vincent Cobée, νέος διευθύνων σύμβουλος της Citroen, λέει: «Συμφωνώ ότι η κατηγορία C ήταν αρκετά παραδοσιακή και πιθανώς ήρθε η ώρα για αλλαγές. Μία ιδέα ήταν να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ της προσιτής τιμής, της ευελιξίας και της άνεσης, της καλύτερης πρόσβασης και της καλύτερης ορατότητας, καθώς υπάρχει πιθανώς και ανάγκη για περισσότερα στοιχεία στο στυλ”.

Advertisement
Advertisement

Όπως φαίνεται από τις εικόνες, το C4 της επόμενης γενιάς θα είναι μια ένθερμη απόκλιση από το προηγούμενο μοντέλο, εισάγοντας μια νέα σχεδιαστική γλώσσα για τη γαλλική εταιρεία. Ο Laurence Hansen, διευθυντής προϊόντων και στρατηγικής της Citroen, δήλωσε: «Οι πελάτες θέλουν μια ανανέωση σχεδιασμού και είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δείξουμε τη δημιουργικότητά μας. Έχουμε μια ισχυρή κληρονομιά στην κατηγορία και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και τι να αποφύγουμε. Το αυτοκίνητο που έχουμε σχεδιάσει είναι το καλύτερο από διαφορετικούς κόσμους. Θα έχει ισχυρή προσωπικότητα και τη νέα υπογραφή φωτισμού από το πρωτότυπο 19_19».

Εκτός από την αξιοποίηση της συνεχούς αύξησης των πωλήσεων των crossover, το νέο C4 θα αξιοποιήσει επίσης ένα άλλο αναπτυσσόμενο τμήμα: Τα EV. Το C4 θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMP του Ομίλου PSA που επιτρέπει στη Citroen να προσφέρει το crossover με σύνολα βενζίνης και ντίζελ, καθώς και σε μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση. «Θα έρθουμε με μια νέα ιδέα», πρόσθεσε ο Hansen. «Είχα μια μεγάλη ευκαιρία να το οδηγήσω και διαπίστωσα πως όταν έχεις υδραυλικά στοιχεία στην ανάρτηση και ηλεκτρική μονάδα για την κίνηση μπορείς να κάνεις πραγματικά μεγάλη διαφορά».

Πηγή: autoexpress