Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tech: Το Reversing Assistance της BMW

Ελλάδα 22:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tech: Το Reversing Assistance της BMW

ΝΕΑ

Tech: Το Reversing Assistance της BMW

ΝΕΑ

Σκεφτείτε το σενάριο όπου οδηγείτε σε έναν στενό δρόμο με αρκετά εμπόδια και ξαφνικά βρίσκεστε σε αδιέξοδο χωρίς δυνατότητα αναστροφής, οπότε η μόνη λύση είναι η όπισθεν. Πρόκειται για μια δύσκολη άσκηση που χρειάζεται προσοχή και εμπειρία, όμως η BMW φρόντισε να σας απαλλάξει από το άγχος μιας τέτοιας δοκιμασίας με το σύστημα Reversing Assistant, που είναι διαθέσιμο στη νέα Σειρά 3, αλλά και στις μεγαλύτερες X5, X7 και Σειρά 8.

Advertisement
Advertisement

(*Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη)

Η λειτουργία του είναι εξαιρετικά απλή όταν χρειαστεί, επιλέγετε την όπισθεν και ενεργοποιείτε το σύστημα πατώντας τη σχετική ένδειξη στην κεντρική οθόνη αφής. Από εκεί και πέρα το Reversing Assistant αναλαμβάνει τον έλεγχο του τιμονιού, πραγματοποιώντας ακριβώς τις ίδιες κινήσεις που κάνατε τα τελευταία 50 μέτρα ώστε το αυτοκίνητο να ακολουθήσει την ίδια διαδρομή με την οποία έφτασε στο αδιέξοδο. Ο οδηγός έχει τον έλεγχο των πεντάλ, ενώ πλησιάζοντας στο τέλος της καταγεγραμμένης απόστασης ένα ηχητικό σήμα τον ειδοποιεί ότι πρέπει να πιάσει το τιμόνι.

Advertisement
Advertisement

Την πρώτη φορά ίσως φανεί λίγο παράξενο να βλέπεις το τιμόνι να γυρνά μόνο του και το γεγονός ότι κινείσαι με όπισθεν μοιάζει σαν πραγματικά ο χρόνος να γυρίζει προς τα πίσω. Εάν, πάντως, οποιαδήποτε στιγμή ο οδηγός πιάσει το τιμόνι ή αυξήσει την ταχύτητα πάνω από τα 35 km/h, το σύστημα απενεργοποιείται αυτόματα. Θετικό στοιχείο είναι επίσης το ότι δεν χρειάζεται να γνωρίζετε από πριν την πιθανότητα να χρειαστείτε τη βοήθεια του Reversing Assistant, καθώς κάθε φορά που το αυτοκίνητο κινείται με χαμηλή ταχύτητα το σύστημα καταγράφει συνεχώς σε σκληρό δίσκο τα δεδομένα από τα τελευταία 50 μέτρα κίνησης.

Η λειτουργία σχετίζεται μόνο με τις παραμέτρους από την κίνηση του τιμονιού και όχι από δεδομένα του GPS. Η καταγραφή μάλιστα δεν έχει ορισμένη χρονική διάρκεια, καθώς, σύμφωνα με την BMW, ακόμα και αν το αυτοκίνητο μείνει σταθμευμένο για πολλούς μήνες, όταν θα τεθεί και πάλι σε λειτουργία το σύστημα θα ανακαλέσει στη μνήμη του τα τελευταία 50 μέτρα που είχαν διανυθεί. Επίσης, εάν οποιαδήποτε στιγμή της οπισθοπορείας οι αισθητήρες του αυτοκινήτου αντιληφθούν κάποιο εμπόδιο στην πορεία του αυτοκινήτου, μια ηχητική προειδοποίηση ενημερώνει τον οδηγό ότι πρέπει να σταματήσει.

Advertisement

Πηγή: Car