Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα βρήκαν σκούρα με τις οπισθογωνίες

Ελλάδα 4:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα βρήκαν σκούρα με τις οπισθογωνίες

ΝΕΑ

Τα βρήκαν σκούρα με τις οπισθογωνίες

ΝΕΑ

Οι κάτοικοι του Λος Άντζελες ζορίστηκαν με την αλλαγή στον τρόπο παρκαρίσματος στο κέντρο της πόλης.

Advertisement
Advertisement

Το θέμα συζήτησης των τελευταίων εβδομάδων στο Λος Άντζελες και ιδιαίτερα στην περιοχή Γούντλαντ Χίλς είναι ο τρόπος με τον οποίο γίνεται το παρκάρισμα των αυτοκινήτων. Μέχρι τώρα, στον πιο διάσημο εμπορικό δρόμο της περιοχής, την Λεωφόρο Βεντούρα οι οδηγοί είχαν συνηθίσει να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους με τον παραδοσιακό παράλληλο τρόπο.

Πριν από έναν μήνα ωστόσο οι επικεφαλής για την κυκλοφορία στην πόλη αποφάσισαν να κάνουμε μια σημαντική αλλαγή προκειμένου να αυξήσουν τους χώρους στάθμευσης.

Η παράλληλη στάθμευση αντικαταστάθηκε από την κάθετη στάθμευση η οποία απαιτεί οπισθογωνία από τον οδηγό για να τοποθετήσει το όχημά του στη θέση πάρκινγκ. Η λεωφόρος είναι αρκετά μεγάλη για να μπορέσει να θυσιάσει μια λωρίδα κυκλοφορίας και το ζήτημα είχε τεθεί από τις αρχές εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά ποτέ δεν εφαρμοζόταν.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η αλλαγή ωστόσο προκάλεσε αναστατώσει στους πολίτες οι οποίοι δεν κατάφεραν άμεσα να προσαρμοστούν στο νέο σύστημα στάθμευσης. Πολλοί οδηγοί αναγκάστηκαν να γυρίσουν το τετράγωνο αρκετές φορές μέχρι να αποφασίσουν να παρκάρουν, ενώ σε πολλές περιπτώσεις διακόπηκε η κυκλοφορία στις αποτυχημένες προσπάθειες οδηγών να πετύχουν την οπισθογωνία για να σταθμεύσουν.

Advertisement

Παρά την αναστάτωση που προκάλεσε το νέο σύστημα, έχει σημαντικά οφέλη καθώς αυξήθηκε ο χώρος στάθμευσης από 97 σημεία σε 121 σημεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι άλλαξε σε συνεργεία, βενζινάδικα, πλυντήρια και parking;
Έτσι πρέπει να είναι τα parking για… δίκυκλα!
Cityzen: Νέο parking στο Δήμο Συκεών

Advertisement