Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα συστήματα συνδεσιμότητας των νέων Skoda

Ελλάδα 5:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα συστήματα συνδεσιμότητας των νέων Skoda

ΝΕΑ

Τα συστήματα συνδεσιμότητας των νέων Skoda

ΝΕΑ

Η Skoda παρουσιάζει τη νέα γενιά των συστημάτων πολυμέσων για τα μοντέλα της, τα οποία περιλαμβάνουν μια σειρά από τεχνολογικές καινοτομίες που προσφέρουν κορυφαία συνδεσιμότητα.

Advertisement
Advertisement

Ήδη στο νέο μικρομεσαίο της εταιρείας, το Scala, έγινε το ντεμπούτο της νέας eSIM κάρτας, η οποία μέσω σύνδεσης LTE επιτρέπει στο σύστημα πολυμέσων να είναι πάντα online – για πρώτη φορά σε μοντέλο της Skoda. Μάλιστα, το σύστημα αυτό είναι στάνταρ στο αυτοκίνητο.

Ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού το σύστημα δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να κατεβάσει μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών, μεταξύ των οποίων και ενημερώσεων για τους χάρτες του προηγμένου συστήματος πλοήγησης. Παράλληλα, το σύστημα αυτόματα προειδοποιεί για ατύχημα το ειδικό κέντρο βοήθειας, έχει ενεργό σύστημα ειδοποίησης για service, αλλά και ψηφιακό αρχείο που καταγράφει τα πάντα για το αυτοκίνητο.

Στο νέο, 3ης γενιάς σύστημα πολυμέσων του Scala, που ντεμπουτάρει σε μοντέλο του Ομίλου VW, έχουν επίσης βελτιστοποιηθεί η λειτουργικότητά του και η ευχρηστία του, για να ικανοποιήσει τις ανάγκες κάθε αγοραστή.

Advertisement
Advertisement

Άκρως ενδιαφέρουσα είναι και η νέα πλατφόρμα Skoda Connect, η οποία προσφέρει μια σειρά από νέες εφαρμογές στο κινητό του χρήστη, που του δίνουν τη δυνατότητα να έχει μια πλήρη ενημέρωση για την κατάσταση του αυτοκινήτου του, να το κλειδώσει αυτόματα, ακόμη και να ανοίξει τη θέρμανση από απόσταση για να φέρει την καμπίνα στην επιθυμητή θερμοκρασία.

Advertisement

Ένα νέο ακόμη στοιχείο είναι η δυνατότητα επικοινωνίας του οδηγού με το αυτοκίνητο μέσω προηγμένων φωνητικών εντολών. Έτσι με την εφαρμογή Skoda Connect Alexa Skill στο κινητό του, ο οδηγός μπορεί να επικοινωνήσει από απόσταση φωνητικά με έναν ψηφιακό βοηθό και να μάθει για παράδειγμα πόσο καύσιμο έχει το αυτοκίνητο, εάν τα παράθυρα είναι κλειστά ή ανοιχτά, που έχει παρκάρει το αυτοκίνητο, εάν είναι κλειδωμένο κ.ο.κ.

Advertisement

Μέσα στο αυτοκίνητο συναντούμε τη νέα γενιά φωνητικών εντολών της Skoda, που επιτρέπουν εύκολα και γρήγορα και κυρίως χωρίς να χρειαστεί ο οδηγός να αποσπάσει την προσοχή του από το δρόμο, το χειρισμό διαφόρων λειτουργιών του συστήματος πολυμέσων, μεταξύ των οποίων και το σύστημα πλοήγησης.