Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα ψηφιακά όργανα της Bentley

Ελλάδα 7:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα ψηφιακά όργανα της Bentley

ΝΕΑ

Τα ψηφιακά όργανα της Bentley

ΝΕΑ

Κατά τη σχεδίαση των νέων μοντέλων της Bentley, ένα από τα στοιχήματα που είχαν να αντιμετωπίσουν οι σχεδιαστές, είχε να κάνει με την απαιτούμενη διαχρονικότητα του ψηφιακού πίνακα οργάνων.

Advertisement
Advertisement

Μια από τις προκλήσεις που είχαν να αντιμετωπίσουν οι σχεδιαστές της Bentley κατά τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου, ήταν να πετύχουν το συνδυασμό των νέων τεχνολογιών με τις παραδοσιακές αξίες που πρεσβεύει η μάρκα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ήταν ο πίνακας με τα ψηφιακά όργανα που επιβάλλει η νέα εποχή αλλά με το στυλ που χαρακτηρίζει τα αυτοκίνητα της Bentley που εκτός των άλλων, σε όλες τους τις λεπτομέρειες είναι προσεγμένα και με εξασφαλισμένη τη διαχρονικότητά τους.

Advertisement
Advertisement

Χρειάστηκε πολύ δουλειά από τον Graeme Smith και στην ομάδα σχεδίασης του HMI (Human Machine Interface) για να βρεθεί ένα ιδανικό σχέδιο που θα «επιτρέψει» στις οθόνες του ταμπλό, να «ωριμάσουν» παράλληλα με τη σχεδίαση του αυτοκινήτου, διατηρώντας την αίσθηση του χρόνου όπως και στη σχεδίαση του υπόλοιπου αυτοκινήτου- της καμπίνας κυρίως αλλά και τους αμαξώματος.

«Το κάθε μοντέλο της Bentley δεν είναι smartphone. Πρόκειται να χρησιμοποιηθεί και να λατρευτεί για κάμποσες γενιές. Επιλέξαμε λοιπόν μια προσέγγιση που θα ωριμάζει μαζί με το αυτοκίνητο. Κοιτάξτε ξεχωριστά τα ψηφιακά γραφικά στα όργανα των αυτοκινήτων πριν από δέκα χρόνια. Έχουν «γεράσει» πολύ γρηγορότερα από ότι το υπόλοιπο αυτοκίνητο στο οποίο είναι τοποθετημένα», δήλωσε ο Smith. Ενώ τόσο το Continental GT όσο και το Flying Spur που βρίσκουμε τα ίδια όργανα οδήγησης, υπάρχουν λεπτές διαφορές στο σχεδιασμό τους που τα κάνουν να ξεχωρίζουν.

Advertisement