Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα πρώτα επίσημα στοιχεία του νέου VW T-Cross

Ελλάδα 4:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα πρώτα επίσημα στοιχεία του νέου VW T-Cross

ΝΕΑ

Τα πρώτα επίσημα στοιχεία του νέου VW T-Cross

ΝΕΑ

Μετά την προ ολίγων ημερών αποκάλυψη του πρώτου επίσημου σκίτσου του νέου της μικρού SUV, του T-Cross, η VW έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα αρκετά από τα στοιχεία του καθώς και φωτογραφίες με καμουφλάζ του νέου της μοντέλου. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το νέο VW T-Cross θα είναι το μικρότερο SUV της γερμανικής μάρκας και με μήκος 4.107 χλστ. (ύψος 1.558 χλστ.) τοποθετείται στη γκάμα κάτω από το T-Roc. Σημειώνουμε ότι το T-Cross είναι μακρύτερο κατά 54 χλστ. σε σχέση με το Polo, πάνω στην πλατφόρμα του οποίου και βασίζεται (MQB A0).

Η VW υπόσχεται ότι παρά τις compact διαστάσεις του, το T-Cross θα προσφέρει πολύ καλούς χώρους και πρακτικότητα στο εσωτερικό του, εξ ου άλλωστε και θα το εφοδιάσει στάνταρ με πίσω συρόμενο κάθισμα, που διαμορφώνει τη χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ στα πολύ καλά 385 έως και 455 λίτρα. Παράλληλα, το T-Cross θα διαθέτει αναδιπλούμενη πλάτη καθίσματος συνοδηγού, εκτός από το πίσω κάθισμα που επίσης αναδιπλώνονται οι πλάτες του.

Μένοντας στο εσωτερικό, παρότι η VW δεν δίνει προς το παρόν στη δημοσιότητα φωτογραφίες, υπόσχεται ότι προαιρετικά θα υπάρχει και ένας πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων, αλλά και στοιχεία όπως έως και 8 ιντσών οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων, θύρες USB για τους εμπρός και πίσω επιβάτες, ασύρματη φόρτιση κινητού κ.α.

Advertisement
Advertisement

T-Cross camo (3)

Σχεδιαστικά, από τις πρώτες φωτογραφίες με καμουφλάζ μπορούμε να διακρίνουμε τις πρακτικές γραμμές του 5θυρου αμαξώματος του T-Cross, καθώς και τον δυναμισμό που αναμένεται να εκπέμπει κυρίως το εμπρόσθιο τμήμα του.

Στους κινητήρες, η VW θα προσφέρει στο T-Cross 3 μοτέρ βενζίνης, τον 1.000άρη 3κύλινδρο TSI με 95 και 115 ίππους, καθώς και τον 1.500άρη TSI των 150 ίππων. Διαθέσιμος θα είναι και ο 1.600άρης diesel με 95 άλογα.

Advertisement

Στα υπόλοιπα στοιχεία του T-Cross, αναμένεται το νέο δημιούργημα των Γερμανών να είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητο και να μην έχει τετρακίνητη έκδοση στη γκάμα. Ωστόσο, αυτό θα το επιβεβαιώσουμε μέσα στο επόμενο διάστημα μέχρι και την επίσημη αποκάλυψη του αυτοκινήτου το ερχόμενο φθινόπωρο.

T-Cross camo (2)

Advertisement