Τα νέα της πιάτσας, 490…
ΝΕΑ
Λίγο πριν φύγουμε για τις καλοκαιρινές μας διακοπές η αγορά ανακάμπτει και αφήνει μία ωραία γεύση σε επαγγελματίες και ιδιώτες…
Φίλες και φίλοι καλησπέρα, καλή εβδομάδα και καλό… καλοκαίρι να έχουμε. Ο Ιούλιος έχει φτάσει σχεδόν στο τέλος του, ο Αύγουστος μπαίνει την Παρασκευή, οπότε θέλουμε δε θέλουμε και για όσους έχουν μείνει πίσω, οι διακοπές ξεκινούν σύντομα.
WHAT CAR
Η ζέστη των τελευταίων ημερών ήταν ανυπόφορη και το μόνο πράγμα που είχαμε στο μυαλό μας ήταν μία δροσερή βουτιά στη θάλασσα. Οι τυχεροί είχαν φύγει, οι υπόλοιποι απλά είχαν καθίσει στο air condition και περίμεναν να περάσουν οι μέρες.
Η κίνηση πάντως στα νησιά είναι καλή αλλά όχι όσο θα ήθελαν κυρίως οι επαγγελματίες. Το σίγουρο είναι πως ορισμένοι τουριστικοί προορισμοί έχουν πτώση και αυτό οφείλεται ξεκάθαρα στην ακρίβεια. Δεν είναι λίγος ο κόσμος που έχει επιλέξει να κάνει διακοπές στην Ηπειρωτική Ελλάδα γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, ενώ όσοι αποφασίζουν να ταξιδέψουν με πλοίο το σκέφτονται καθώς τα κόστη είναι αρκετά σε συνδυασμό με τη διαμονή και το φαγητό.

Η Ελλάδα δεν είναι για τους Έλληνες
Δυστυχώς που θα το πω, αλλά πολλοί Έλληνες πλέον επιλέγουν το εξωτερικό λόγω κόστους καθώς πλέον η Ελλάδα έχει φτάσει στο σημείο να μην είναι προορισμός για τους Έλληνες.
Δεν θα πω κάτι άλλο αλλά θα αφήσω το μυαλό μας να ταξιδέψει σε μέρη με καλή παρέα, ωραία τοποθεσία και μακριά από φασαρία. Αυτά έχουμε ανάγκη και εύχομαι να τα ζήσουμε όλοι μας σε αφθονία!
Η αγορά πάντως προς το τέλος του μήνα δείχνει να κάνει come back και αυτό είναι που φέρνει πάλι χαμόγελα σε επαγγελματίες αλλά και όσους αγοράζουν καινούργιο αυτοκίνητο.

Πάμε διακοπές αλλά συνεχίζουμε την ενημέρωση
Μέρες που είναι και επειδή όπως κάθε χρόνο «Τα Νέα της Πιάτσας» πάνε… διακοπές τον Αύγουστο, θα σας αφήσω με μερικά ερωτηματικά που υπάρχουν στην πιάτσα. Έτσι απλά για να σκεφτόμαστε και κάτι από το χώρο στις διακοπές μας!!!
Δεν θα σας κουράσω άλλο, παρά να σας ευχηθώ τα καλύτερα, ηρεμία και να περάσετε τέλεια όπου και ό,τι και να κάνετε. Εμείς θα τα πούμε και πάλι τον Σεπτέμβριο με φουλ ειδήσεις και νέα από το χώρο του ό,τι κινείται!
Εμείς βέβαια θα παραμένουμε σε καθημερινή επικοινωνία μέσα από τα social media και όπως θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία συνεχίζουμε να δημιουργούμε τις δικές μας τάσεις στο ελληνικό διαδίκτυο. (1η και 3η θέση στην Ελλάδα πριν από λίγες ημέρες στο YouTube)

Στείλτε μας τα νέα σας
Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».
Καλή ανάγνωση
Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Καλοκαιρινή ευτυχία είναι να χαθείς σε έναν χωματόδρομο που οδηγεί σε άγνωστη παραλία…
Τις 9.884 μονάδες έφτασαν οι ταξινομήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων το διάστημα 1-25 Ιουλίου. Συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο υπήρξε ποσοστιαία άνοδος 3.3% (313 αυτοκίνητα).

Το TOP20 των εταιρειών με τις περισσότερες ταξινομήσεις το διάστημα 1-25 Ιουλίου 2025 είχε ως εξής:
Toyota 1.620
Hyundai 1.186
Suzuki 847
BMW 531
KIA 507
Dacia 504
VW 456
Nissan 378
Peugeot 375
Audi 316
Skoda 306
MG 291
Ford 272
Renault 249
Mercedes 234
Opel 223
Jeep 223
Fiat 194
Citroen/DS 147
BYD 115
Ποιο στέλεχος της πιάτσας έχει τη φήμη του… πέφτουλα ενώ αρκετές φορές στο παρελθόν είχε δημιουργήσει και θέματα σε εταιρείες που είχε συνεργαστεί;
Σε ποια κινέζικα αυτοκίνητα τα… λαμπάκια ανάβουν συνεχώς και το πάρκινγκ έχει γεμίσει για ελέγχους και αναβαθμίσεις;
Στις 11 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το 1ο NEWSAUTO TALKS, του ομίλου Πρώτο ΘΕΜΑ. Στο συνέδριο θα συζητηθούν πολλά κρίσιμα θέματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της αυτοκίνησης στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί να μιλήσουν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς και όλοι οι συναρμόδιοι Υπουργοί.
Ο CUPRA Brand Ambassador Σπύρος Χρυσικόπουλος κατέκτησε για δεύτερη φορά ρεκόρ Guinness καθώς κολύμπησε ασταμάτητα συνολικά 151χλμ., μένοντας άυπνος για πάνω από 48 ώρες. Σύμφωνα με το Guinness World Records έπρεπε να καλύψει 150χλμ., ενώ εκείνος κατάφερε να συμπληρώσει ακόμα 1χλμ. Το ρεκόρ σημείωσε το διάστημα 18-20 Ιουλίου.

Σε λίγες ημέρες η Suzuki στην Ελλάδα θα ανακοινώσει τη νέα εγγύηση που θα δίνει στα αυτοκίνητά της και θα φτάνει τα 10 χρόνια. Αυτή τη στιγμή ισχύουν τα 3 χρόνια του εργοστασίου και τα 2 της εισαγωγικής εταιρείας, ενώ όπως μαθαίνουμε η επέκταση θα έχει ίσως ισχύ και στα μοντέλα πενταετίας…

Εκεί που κάποιοι είχαν την ηρεμία τους, ήδη έχουν χάσει τον ύπνο τους. Όπως φαίνεται τα χαλάρωμα τελείωσε και ο Αύγουστος προβλέπεται καυτός καθώς ο σκοπός είναι να αυξηθούν οι πωλήσεις.
Τα νέα Arona και Ibiza ετοιμάζει να παρουσιάσει η SEAT πανευρωπαϊκά τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Εντός του Αυγούστου αναμένεται θα έρθουν τα πρώτα NIO Firefly. Πρόκειται για το πιο προσιτό μοντέλο της νέας εταιρείας που θα εισάγει ο Όμιλος Μοτοδυναμική.
Η ραδιοφωνική εκπομπή “Γκαράζ” την οποία παρουσιάζει ο Πάρις Ποντίκας θα συνεχίσει να μας ενημερώνει και τον Αύγουστο κάθε Σάββατο για το αυτοκίνητο στην ΕΡΑ Σπορ αλλά και καθημερινά με ειδήσεις 9:20-9:30 .
Μαθαίνουμε πως το… θάψιμο πάει σύννεφο σε μεγάλη εισαγωγική εταιρεία. Ο σκοπός πάντα αγιάζει τα μέσα (!) και όπως ψιθυρίζεται κάποιος θα φάει τη θέση άλλου.
Κάνε το όπως οι Κινέζοι και αυτό γιατί, πρόσφατα μάθαμε πως εταιρεία στην Ελλάδα έχει πληρότητα ανταλλακτικών στο 100% όταν εργοστάσια με τεράστια ιστορία αλλά και εισαγωγικές εταιρείες αδυνατούν πολλές φορές να ικανοποιήσουν θέματα after sales.
Περισσότερη δουλειά σημαίνει μεγαλύτεροι μισθοί. Αυτό είναι το σλόγκαν που επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων εισαγωγικής εταιρείας…
Τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει, όπως όλα δείχνουν, τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα η Changan την οποία εισάγει ο Όμιλος Βασιλάκη.

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
Βασίλης Σαρημπαλίδης: 199.000
Trcoff: 89.400
Tractiongr: 36.200
Drive magazine: 28.000
Gocar: 27.300
CarGuysGr: 18.700
Carotogr: 16.100
Autobeat: 10.600
George Sargiannidis: 7.730
Οδηγώντας: 7.050
NewsAuto gr: 6.000
4Τροχοί: 4.870
autotriti gr: 3.870
Panos Seitanidis: 2.420
ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 2.410
Enkinisi: 1.730
- η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 28/7/2025 (20:00)