Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 425…

Ελλάδα 20:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 425…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 425…

ΝΕΑ

Με πτώση κινήθηκε η αγορά τον Μάρτιο αλλά αυτό δεν προβληματίζει τους επιχειρηματίες. Την ίδια ώρα επενδύουν σε νέα προϊόντα, υπηρεσίες και ανθρώπους που ξέρουν τη δουλειά…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα, καλή εβδομάδα και φυσικά καλό μήνα να έχουμε. Πρωταπριλιά σήμερα και όσοι δεν το έχετε καταλάβει το… ψέμα πάει σφαίρα. Όχι πως τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου τα πράγματα είναι καλύτερα, απλά σήμερα έχουμε ψέμα με… υπογραφή και με την βούλα, που λέμε.

Όσο πάντως και να ψάχνετε, στα Νέα της Πιάτσας δεν θα βρείτε κάτι που δεν συμβαδίζει με την αλήθεια, οπότε καθίστε και ενημερωθείτε χωρίς άγχος και χωρίς να σκέφτεστε αν αυτό που διαβάζετε είναι αλήθεια ή ψέμα. Σεβασμός στον αναγνώστη, γιατί μην ξεχνάμε πως και εμείς που γράφουμε, είμαστε αναγνώστες και σε καμία περίπτωση ΔΕΝ θέλουμε να μας κοροϊδεύουν.

Αρχικά θα αναφερθώ στην αγορά που μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα παρουσίασε πτώση, όχι τόση, όση θα περίμεναν κάποιοι. Στο σύνολο πάντως της χρονιάς το πρόσημο είναι θετικό και εκεί φαίνεται πως θα μείνει.

Advertisement
Advertisement

Οι επαγγελματίες του χώρου και ο Μιχάλης Σταυρόπουλος!

Αυτό πάντως που παρατηρούμε είναι πως τα «μαγαζιά» έχουν αρχίσει να επενδύουν σε επαγγελματίες που γνωρίζουν το αντικείμενο. Τα… πειράματα έλαβαν τέλος και οι περισσότεροι έχουν καταλάβει πως αν θες να διατηρηθείς στην κορυφή ή να πας και πιο ψηλά πρέπει να επενδύσεις σε πρόσωπα και… χρήματα. Εδώ είναι που λέμε, ό,τι πληρώνεις παίρνεις και φαίνεται πως ισχύει για όλα.

Κλείνοντας και πριν αρχίσετε το διάβασμα να αναφερθώ και στον εξαίρετο συνάδερφο Μιχάλη Σταυρόπουλο (Διευθυντή του περιοδικού 4 Τροχοί) που μας «αποχαιρετά» με ψηλά το κεφάλι, λόγω συνταξιοδότησης. Ευχόμαστε να τον δούμε να «εργάζεται», όχι σε κάποιο περιοδικό ή στους 4 Τροχούς, αλλά να συνεχίσει να δημιουργεί αξιοζήλευτα ντοκιμαντέρ όπως είχε πράξει πριν από περίπου 10 χρόνια με το ελληνικό ηλεκτρικό Enfield E800. Φυσικά να τους ευχηθούμε καλή ξεκούραση και καλές συμβουλές από τον ίδιο, στους νεότερους.

Στείλτε μας τα νέα σας…

Advertisement

Μην ξεχνάτε πως όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Όταν τα μυστήρια είναι πολύ έξυπνα, κρύβονται στο άπλετο φως

Advertisement


Πτωτικά κινήθηκε η αγορά του αυτοκινήτου τον Μάρτιο, συγκριτικά με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Σύμφωνα με τα πρώτα ανεπίσημα στοιχεία η ποσοστιαία πτώση άγγιξε το 6,4%. Συγκεκριμένα ταξινομήθηκαν 12.486 καινούργια αυτοκίνητα, όταν το Μάρτιο του 2023 είχαν ταξινομηθεί 13.335 μονάδες.


Οι TOP20 σε πωλήσεις εταιρείες αυτοκινήτων για τον Μάρτιο ήταν οι εξής:

  1. Toyota 1.483
  2. Nissan 1.122
  3. Peugeot 1.035
  4. Hyundai 860
  5. Citroen/DS 820
  6. Suzuki 783
  7. Opel 775
  8. Fiat 594
  9. BMW 538
  10. VW 483
  11. Skoda 455
  12. Dacia 417
  13. Audi 378
  14. Renault 378
  15. Mercedes 347
  16. KIA 307
  17. Ford 296
  18. MG 287
  19. Tesla 184
  20. CUPRA 130


Από τα Βόρεια στα… Νότια Προάστια μετακομίζει μετά τις 15 Απριλίου η διευθύντρια Marketing του BMW Group, Μαρίζα Πετράκου. Συγκεκριμένα, φεύγει από το BMW Group (όπου βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2018) και πηγαίνει στην εταιρεία Kosmocar, καθώς αναλαμβάνει Head of Marketing, Communications & PR για όλες τις μάρκες (Audi, Skoda, VW κ.ά.). Να σημειώσουμε πως η Μαρίζα Πετράκου διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον κλάδο (από το Νοέμβριο του 2000), καθώς έχει εργαστεί σε αντίστοιχες θέσεις στις μάρκες, Porsche, MG Rover, αλλά και διάφορες πολυεθνικές εταιρείες.


Ο διευθυντής του περιοδικού 4Τροχοί Μιχάλης Σταυρόπουλος αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης μετά από δεκαετίες προσφοράς στο χώρο του αυτοκινήτου. Ένας Δημοσιογράφος κύρους, χαμηλών τόνων και με εξαιρετική συμπεριφορά απέναντι στους συναδέρφους του.


Η πρώτη Lamborghini Revuelto «πάτησε» Ελλάδα πριν από λίγες ημέρες. Το νέο μοντέλο της μάρκας έφερε στη χώρα μας η Lamborghini Athens.


Πριν από λίγες ημέρες είχε εμφανιστεί δημοσίευμα του Τύπου που ανέφερε ότι ο Όμιλος Μοτοδυναμική βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του Ομίλου Πετρόπουλου. Η Μοτοδυναμική διέψευσε άμεσα τις όποιες φήμες με επίσημο Δελτίο Τύπου, τονίζοντας κατηγορηματικά πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.


Μεγαλώνει ακόμα περισσότερο τις εγκαταστάσεις της, η εταιρείας logistics FERST. Ήδη γίνονται εργασίες επέκτασης για να μπορούν να φιλοξενηθούν περισσότερα οχήματα, ίσως και μάρκες από νέες συνεργασίες.


Ο Όμιλος Βασιλάκη βρίσκεται εδώ και καιρό στο ψάξιμο μίας νέας εταιρείας αυτοκινήτων (από την Κίνα) την οποία θέλει να την εντάξει στο portfolio της. Προσπάθειες έχουν γίνει στο παρελθόν τόσο με την MG όσο και με την BYD, αλλά και οι δύο επιχειρηματικές κινήσεις δεν βγήκαν. Σίγουρα κάτι… ψήνεται στο παρασκήνιο!


Σχεδόν 300 αυτοκίνητα έφερε την περασμένη εβδομάδα στην Ελλάδα η εταιρεία Lync&Co. Όλα αφορούν στο μοντέλο 01, το οποίο θα ξεκινήσει να πωλείται προς τα τέλη του Απριλίου και συγκεκριμένα από το κατάστημα που θα έχει ολοκληρωθεί σύντομα στο Μαρούσι.


Στην Κίνα και συγκεκριμένα στην πόλη Chongqing, έδρα της εταιρείας SERES βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα προσκεκλημένοι από περισσότερες από 60 χώρες του κόσμου καθώς και της Ελλάδας. Την χώρα μας εκπροσώπησαν ο διευθύνων σύμβουλος της εισαγωγικής εταιρείας Σπανός ΑΕ., Γιώργος Σπανός, και ο Business Development Manager της SERES Hellas Παναγιώτης Καραβέλλας. Στην εκδήλωση έγινε γνωστό πως η μάρκα θα επεκταθεί σε 60 χώρες, ενώ αναμένεται να έρθουν εντός της χρονιάς και έξι νέα μοντέλα.


Αναφερόμαστε συνεχώς για ποιότητα ζωής και την όμορφη Ελλάδα, που όμοιά της – όπως λέμε -δεν υπάρχει. Ωστόσο παραβλέπουμε το… χάος που βιώνουμε καθημερινά στους δρόμους. Σε αυτό να προσθέσουμε, τα πεζοδρόμια που έχουν μετατραπεί σε πάρκινγκ, στην συμπεριφορά των οδηγών, στην έλλειψη χώρων να περπατήσεις ή να κάνεις ποδήλατο αλλά και στο γεγονός ότι, ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Αν τα σκεφτούμε όλα αυτά τότε σίγουρα θα αναθεωρήσου πολλά


Την Κυριακή 7 Απριλίου θα κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του περιοδικού CAR μαζί με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.


Το νέο τεύχος του περιοδικού 4 Τροχοί κυκλοφορεί την Κυριακή 7 Απριλίου μαζί με την εφημερίδα Καθημερινή.


Το Σάββατο 30 Μαρτίου κυκλοφόρησε το 8ο τεύχος του ελληνικού Top Gear.


Την τελευταία εργάσιμη ημέρα ταξινομήθηκαν τα πρώτα BYD στην Ελλάδα από την εισαγωγική εταιρεία του Ομίλου Σφακιανάκη. Συγκεκριμένα 6 αυτοκίνητα στις 29 Μαρτίου 2024.


Σε… εγρήγορση βρίσκονται οι εταιρείες των δύο τροχών καθώς το διάστημα 10-14 Απριλίου θα διεξαχθεί η έκθεση μοτοσικλέτας. Φέτος και μετά από πολλά χρόνια θα δώσουν δυναμικό παρών οι πιο δυνατοί παίκτες της αγοράς και στο καλύτερο εκθεσιακό κέντρο (Metropolitan EXPO).


Και… δικό του τραγούδι (και video clip) έβγαλε το Raptor Club Greece με πρωταγωνιστή ένα από τα μέλη του, τον Ηρακλή Παπαθανασίου. Το συγκεκριμένο τραγούδι γράφτηκε στην τελευταία εκδρομή στο Καρπενήσι, με τη στήριξη (και υπομονή) του Δημήτρη Ασημακίδη αλλά και όλων των μελών του Raptor Club Greece.


Σχεδόν 70 ηλεκτρικά αυτοκίνητα από Ελλάδα και Βουλγαρία συναντήθηκαν στα Ιωάννινα. Η συνάντηση των φίλων της ηλεκτροκίνησης ήταν η 3η για φέτος.


Σε εκδήλωση οδικής ασφάλειας που διοργάνωσε η Λέσχη Αυτοκινήτου Κέρκυρας έδωσε το παρών στις 23 Μαρτίου το «StAr, Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την οδική ασφάλεια». Η εκδήλωση, που έγινε στο αμφιθέατρο του τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου είχε ως κεντρική ομιλήτρια την Πρόεδρο του Ιδρύματος, Χριστίνα-Μυρτώ Σταθάκη ενώ για το φλέγον ζήτημα της ασφάλειας στους δρόμους μίλησαν, ο εκπρόσωπος της Τροχαίας Γιώργος Κωνστάντης και του ΕΚΑΒ Χρήστος Κυπριώτης.


Τρία αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα πόλης της εταιρείας Eco car, παρέδωσε σε ισάριθμους πελάτες της, έπειτα από κλήρωση, που πραγματοποίησε η εταιρεία auteco. Την παράδοση έκαναν ο Γενικός Διευθυντής της Auteco Κωνσταντίνος Βήκας στην Αθήνα και ο Αν. Γενικός Διευθυντής Ορθόδοξος Μπακιρτζής στην Θεσσαλονίκη.


Ο Δημήτρης Μπάδρας αποχώρησε την περασμένη εβδομάδα από την εταιρία MUVUS.


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE

  1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 170.900
  2. Trcoff: 73.400
  3. Tractiongr: 31.800
  4. Drive magazine: 27.600
  5. Gocar: 20.700
  6. Carotogr: 15.400
  7. CarGuysGr: 15.000
  8. Εκπομπή Οδηγώντας: 6.500
  9. Autobeat: 6.270
  10. Newsauto: 5.490
  11. George Sargiannidis: 5.320
  12. 4Τροχοί: 4.620
  13. Auto Τρίτη: 3.730
  14. Panos Seitanidis: 2.450
  15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.960
  16. Enkinisi: 1.700
  • η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 1/4/2024 (18:00)